Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ Η Κιβωτός του Νου

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 20:00, στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού επί της Λεωφόρου Αμαλίας 4 στο Σύνταγμα, εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο «Χρήστος Κεχαγιόγλου. Η Κιβωτός του Νου», η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει 25 περίπου ζωγραφικά έργα, 15 φωτογραφίες, 12 ακουαρέλες καθώς και video εγκατάσταση από την πρόσφατη ενότητα της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Η «Κιβωτός του Νου» αποτελεί μια εικαστική εγκατάσταση, έναν μικρόκοσμο, που αναπτύσσεται μέσα στους χώρους της ιστορικής οικίας Κατακουζηνού. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα τοπία – ταξίδια, οι φανταστικές – ονειρικές πόλεις, τα πορτραίτα, οι σκηνοθετημένες από τον καλλιτέχνη φωτογραφίες σημαντικών μορφών της γενιάς του ’30 που έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στην ιστορία της οικίας, οι ακουαρέλες– στοιχεία μνήμης του δημιουργού, οι νεκρές φύσεις από αντικείμενα (παλέτες, πινέλα), εργαλεία της ζωγραφικής διαδικασίας και της καθημερινότητας του ζωγράφου αλλά και video εγκατάσταση που αντιπαραβάλει την camera obscure με το νου.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου μας προσκαλεί στην «Κιβωτό του Νου» για μια ποιητική αναπόληση της ίδιας της τέχνης, σ’ ένα δημιουργικό παιχνίδι – ταξίδι της μνήμης. Μας ξεναγεί στον εσωτερικό τόπο όπου με την μορφή αινίγματος προβάλλεται μέσα μας ο κόσμος. Δεν αναπαριστά, αλλά ζωγραφίζει περισσότερο την αίσθηση, την ατμόσφαιρα των πραγμάτων και της φύσης, την ανάμνηση που απορρέει απ’ αυτά.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...