Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ»

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου κάνουν πρεμιέρα οι «Ερωμένες στον Καμβά»,  μια παράσταση για γυναίκες που ενέπνευσαν μεγάλους ζωγράφους από τον 4ο αιώνα π.Χ. ως και τον 20ο αιώνα.

Το έργο ξεκινάει με τη συνάντηση δύο εταίρων της αρχαίας Αθήνας, της Φρύνης, μούσας του Απελλή και της Γλυκέρας, μούσας του Παυσία.

Συνεχίζεται στην Αναγέννηση, με την ερωμένη και μούσα του Ραφαήλ, Μαργκερίτα Λούτι – γνωστή ως Φορναρίνα – και τελειώνει στο Παρίσι του 1920 με τη Ζαν Εμπιτέρν, τελευταία σύντροφο και μοντέλο του Μοντιλιάνι.

Κάθε μια ηρωίδα αφηγείται με κέντρο το Λόγο και ακτίνα το Σώμα, την ιστορία της, τη ζωή της με τον κάθε καλλιτέχνη, έτσι όπως τη θυμάται και χαράχτηκε στην ψυχή της, πολύ πριν χαραχτεί στην Ιστορία της Τέχνης.

Όλες τους έχουν ένα κοινό. Όχι μόνο πόζαραν για τους συγκεκριμένους ζωγράφους, αλλά τους αγάπησαν και αγαπήθηκαν άνευ ορίων και άνευ όρων.

Η παράσταση παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα «Άνασσα», μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και εναλλακτικών διαδρομών με αφετηρία της το προσωπικό ερέθισμα και προορισμό της τη συλλογική συνάντηση.

Συντελεστές:
Κείμενο: Σοφία Καψούρου.
Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Σοφία Καψούρου.
Σκηνικά-Κουστούμια- Κίνηση: Μαρία Πάνου.
Μουσική: Άρης Τρουπάκης.
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα.

Τις «ερωμένες» ερμηνεύουν οι: Ντόρα Ζαχαροπούλου και Σοφία Καψούρου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 12 ευρώ.

 ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑ ΔΥΟ
(Σπύρου Πάτση 99 και Πρέσπας. Στάση Μετρό Κεραμεικός, τηλέφωνο: 6938013002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...