Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Διήμερο διαδραστικό «πανηγύρι» στο Μπενάκη της Πειραιώς

Ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς
«Παρά τις κακουχίες, παρά τις δυσκολίες που περνάει, το Μουσείο Μπενάκη, αγωνίζεται να υπηρετήσει τους στόχους και τους σκοπούς του, τα χρέη του κι αυτό όχι χάρη στην εξουσία, αλλά χάρη σε πολλούς ανθρώπους που το υπερασπίζονται», είπε σήμερα ο διευθυντής του, Άγγελος Δεληβοριάς, παρουσιάζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοιμάζει πυρετωδώς το Μπενάκη της Πειραιώς, για το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου. 

  Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έως τις 10 το βράδυ, κι από τις 10 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το απόγευμα, το κτίριο της οδού Πειραιώς γεμίζει με φανερές και κρυφές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους με συμβολικό εισιτήριο εισόδου 3 ευρώ και δωρεάν είσοδο για τους άνεργους, τους νέους έως 22 ετών και τους φοιτητές.


Μέσα στο διήμερο το μουσείο γίνεται διαδραστικό και οι εκθέσεις ζωντανεύουν με μουσική, εργαστήρια, εικαστικές παρεμβάσεις και φωτογραφικές αναζητήσεις.

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα ορατόρια θα ερμηνεύονται από 86 εθελοντές μουσικούς και καλλιτέχνες, σύγχρονη ιαπωνική μουσική θα συνοδεύει την έκθεση ιαπωνικής αρχιτεκτονικής, ενώ στην αίθουσα με την εντυπωσιακή έκθεση του Γιάννη Τσαρούχη θα ακούγεται ο ίδιος να τραγουδά α καπέλα οπερέτες του ‘20 και του ‘30.

Τη διακόσμηση του Μουσείου θα αναλάβουν μικροί και μεγάλοι κατασκευάζοντας στολίδια από ανακυκλωμένα χαρτιά και χάρτινα καράβια που θα κρεμάσουν κάτω από τις φωτογραφίες της έκθεσης «Ελληνικές θάλασσες» με φωτογραφίες φίλων του instagram, που μοιράστηκαν τις δικές τους με tag #greekseasbm και θα μάθουν αν η φωτογραφία τους ξεχώρισε στις δέκα καλύτερες.

Ανιχνευτές Ναυτοπρόσκοποι, θα διδάξουν την τέχνη των αυθεντικών ναυτικών κόμπων, ενώ μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν σκαριά να κατασκευάζονται από μέταλλο με φωτιά και σφυρί, μοναδικά κοσμήματα να σφυρηλατούνται από απλά σύρματα, απλά σκεύη να πλάθονται από πηλό και κάρτες... να βγάζουν καλικάτζαρους.

Παρούσες θα είναι και οι υφάντρες από την Κρήτη, της «Αποστολής Πηνελόπη Gandhi» για να μυήσουν το κοινό στην τέχνη της ανυφαντικής, με ρόκα και ανέμη.

Το Σάββατο, οι μαθητές από το «Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης» θα φτιάξουν μαζί με τους επισκέπτες στολίδια με ποδήλατα του Τσαρούχη, ενώ στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν μικρές παραστάσεις με γενικό τίτλο «Ζωντανεύοντας στιγμές του Γιάννη Τσαρούχη» με θέμα τη ζωή και το έργο του.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στο πωλητήριο και το βιβλιοπωλείο θα ισχύουν προσφορές 30%, για τα δώρα των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...