Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων στο υπ. Πολιτισμού, εξέφρασε ο Κουτσούμπας

Την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ακολουθούμενη πολιτική στον πολιτισμό, επεσήμανε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι «χωρίς διορισμούς και με πολύ λιγότερους εργαζόμενους, το υπουργείο, αλλά και οι χώροι που βρίσκονται υπό την εποπτεία του, όπως μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, μιας και 19.000 αρχαιολογικοί χώροι καλούνται να λειτουργήσουν με 6.700 εργαζόμενους». 


Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν νέα μουσεία (Ικαρία, Πύργος, Φιξ στη Αθήνα), στα οποία δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν και προσέθεσε ότι το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει λειτουργικές δαπάνες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν προβλήματα, ακόμα και με τη συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και με τη φύλαξή τους.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν, επίσης, στις σημαντικές μειώσεις των εισοδημάτων τους, καθώς και στην αβεβαιότητα τους για το εργασιακό τους μέλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου «οι οποίοι «μονιμοποιήθηκαν» με το Προεδρικό Διάταγμα 164 και βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις για τα ζητήματα του πολιτισμού και σημείωσε ότι «το βασικό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σ' αυτό το χώρο, είναι ο στόχος πως θα εξοικονομήσουν προσωπικό και απ' αυτό το υπουργείο, στα πλαίσια των 12.500 απολύσεων που προωθούν γενικά στο δημόσιο».

Επίσης, εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για να μην γίνουν απολύσεις, να μην επιδεινωθούν οι εργασιακές σχέσεις, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, καθώς και στο να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό.

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι «οι αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, δεν μπορεί να μένουν αφύλακτοι, υποβαθμισμένοι, γιατί αποτελούν πλούτο για τη χώρα, και σ' αυτή την κατεύθυνση ο χώρος του πολιτισμού θα πρέπει να εξελίσσεται και να ενισχύεται, γιατί αφορά πρώτα απ' όλα τη νεολαία», και κατέληξε λέγοντας πως το ΚΚΕ θα σταθεί αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής και άμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...