Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση για τη Μάχη του Μαραθώνα

Μια σπουδαία έκθεση Ηλείου μελετητή για τη Μάχη του Μαραθώνα
Από τα εγκαίνια της έκθεσης του Γ. Δολιανίτη ο οποίος διακρίνεται στο βήμα, παρακολουθούμενος από τους υπουργούς κ.κ. Δρούτσα και Γερουλάνο.
O υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, εγκαινίασαν χθες την Έκθεση Αρχειακού Υλικού του καταγόμενου από την Ηλεία Γιώργου…
…Δολιανίτη: «Η Μάχη του Μαραθώνα. Διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού, αέναος πηγή έμπνευσης», η οποία διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επετείου των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στα βασικά σημεία των ομιλιών των δύο υπουργών και του κ. Δολιανίτη, σταχυολογήσαμε τα ακόλουθα:

Δ.  ΔΡΟΥΤΣΑΣ:
•          Την Ελλάδα δεν πρέπει να την προβάλουμε μόνο στους διεθνείς εταίρους και φίλους μας, πρέπει να υπενθυμίζουμε και στους εαυτούς μας ότι υπάρχει και η Ελλάδα των αξιών, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα των μεγάλων πράξεων.  Αυτή είναι η αληθινή Ελλάδα που έχει παραμείνει ατόφια και ακέραιη παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
•          Στις ημέρες μας έχουμε ανάγκη από πνευματικές πυξίδες σε έναν κόσμο που φαίνεται να αλλάζει ταχύτατα μέρα με τη μέρα. Όλοι μας ατομικά αλλά και ως κοινωνία έχουμε ανάγκη από σταθερά σημεία αναφοράς. Δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας.  Το 2010 καταφέραμε να ανακόψουμε την αρνητική δυναμική της οικονομικής ύφεσης και ο στόχος μας, ο εθνικός μας στόχος για το 2011 είναι να υπερβούμε οριστικά την κρίση και να πάμε πάλι μπροστά. Έχουμε τη βούληση και κυρίως έχουμε το ηθικό απόθεμα, το ιστορικό μας παρελθόν από το οποίο αντλούμε δυνάμεις.

Π.  ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ:
•          Αυτό το οποίο μπορέσαμε να δείξουμε με την επέτειο του Μαραθώνα είναι ότι αν αξιοποιήσουμε σωστά όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας μπορούμε να προβάλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
•          Η Αθήνα τη χρονιά που έρχεται θέλουμε να γίνει ένας προορισμός και πράγματα τα οποία μπορούμε να αναδείξουμε, όπως ο Μαραθώνιος, θα θέλουμε να τα αναδείξουμε όλη τη χρονιά για να μπορούμε να προσελκύουμε επισκέπτες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. 

Γ.  ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ:
•          Η μάχη του Μαραθώνα θα εμπνέει και θα νοηματοδοτεί τη ζωή αυτών που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ελευθερία τους και για την ελευθερία των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...