Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πέθανε η ηθοποιός Σούζαν Γιόρκ


Η βρετανίδα ηθοποιός Susannah York απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών αφού έπασχε από καρκίνο, όπως ο γιος της αποκάλυψε.

Εμφανίστηκε στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καριέρας που άρχισε τη δεκαετία του 1960.

Προτάθηκε για το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία του 1969 They "Shoot Horses, Don't They?" και κέρδισε το βραβεό BAFTA για τον ίδιο ρόλο.
Ο γιος της Wells Ορλάντο δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι ήταν «μια απολύτως φανταστική μητέρα».

«Αγάπησε το μαγείρεμα, ένα καλό ψητό την Κυριακή και κάθοταν γύρω από μια φωτιά τα βράδυα του χειμώνα. Κατά μία έννοια, ήταν ένα κορίτσι στο σπίτι" είπε η αδελφή του Ορλάντο Σάσα και συμπλήρωσε : "Νιώθω απίστευτα τυχερή που την είχα μητέρα. ''

Αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης το 1958, κερδίζοντας το βραβείο Ronson για πολλά υποσχόμενους σπουδαστών.

Ήταν επίσης υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της ως Αλίκη.

Τα τελευταία χρονια έπαιξε ρόλους όπως η μητέρα του Σούπερμαν σε τρεις ταινίες Superman, και έγραψε βιβλία για τα παιδιά.

Έξω από επαγγελματική εργασία της, ήταν υποστηρικτής της Εκστρατείας για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό, και έδωσε μάχη για την απελευθέρωση του Μορντεχάι Βανούνου, του πυρηνικού φυσικού που ήταν φυλακισμένος για 18 χρόνια για την αποκάλυψη μυστικών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...