Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ

 Το Αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του, συνεχίζεται στο Στούντιο ΛΗΔΡΑ, Κεκροπος 12 και Αδριανού, ΠΛΑΚΑ όπου θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 19:00 και στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 19:00.

Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας το 1861 στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη. Ο εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας.

«Ο Αβδελιώδης, αντιμετώπισε το έργο σαν “λειτουργία”, χωρίζοντάς το σε επεισόδια και στάσιμα. Διδαγμένοι στις απαιτήσεις του λόγου με ιερότητα, οι δύο ηθοποιοί εκτελούν την πρόζα σαν εκκλησιαστική μουσική παρτιτούρα, απογειώνοντας την πεμπτουσία του περιεχομένου μέσα από μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας. Η απόδοση των εσωτερικών ρυθμών της ποιητικής πρόζας του Βιζυηνού οδηγεί σε πρωτόγνωρες ψυχικές σφαίρες και το θεατή. Προσφέροντάς μας γενναιόδωρα ένα φάρμακο ψυχής και καθαρής αισθητικής.»  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

«Παρακολούθησα την παράσταση και εκστασιάστηκα. Μια ψυχαγωγική βραδιά όπου το χιούμορ αντισταθμίζει το έρεβος της ανθρώπινης ύπαρξης στα μισοσκότεινα.»CRITIQUE.GR,Κωσταντίνος Μπούρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ : Βαγγέλης Γιαννάκης.
Ερμηνεύουν εναλλάξ οι ηθοποιοί, Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Νικόπουλος.
Συμμετέχουν ζωντανά οι μουσικοί, Ολγα Σμιρνόβα,Βιολοντσέλο Αλέξανδρος Αβδελιώδης,πιάνο
Τιμή Εισιτηρίου : 15 ευρώ, φοιτ. 10 ευρώ
Παραγωγή: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ anagnosis
email: anagnosis.culture@gmail.com

Τηλέφωνο θεάτρου ΛΗΔΡΑ για πληροφορίες: 2103245969, 6981354831

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...