Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΓΗΡΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Ρώμας, Γείτονας, Σκούντζου, Μπακογιάννη
Κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι ήταν όλοι στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «ΓΗΡΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο 9,84 στο Γκάζι

Η σπουδαία ερμηνεία της Μαρίας Σκούντζου και των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης αλλά και η μοναδική γραφή και σκηνοθετική ματιά του Χάρη Ρώμα που έφτιαξε μια παράσταση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λιτότητα, χωρίς φιοριτούρες και εφετζίδικες ωραιοποιήσεις αλλά παράλληλα με ένα επιβλητικό και υποβλητικό σκηνικό εστιάζοντας στη δύναμη του λόγου και στις ερμηνείες των ηθοποιών άγγιξε το κοινό και πέρασε κατευθείαν στο μυαλό και στην καρδιά.

Μάλφα, Στελίου, Παπουτσάκη
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα, αναφέρεται στην ανθρώπινη υπέρβαση που μπορεί να φτάσει μέχρι τα όρια της θυσίας αλλά και στη διερεύνηση της αλήθειας, έχοντας σα βασικό άξονα ότι ο καθένας επιλέγει την αλήθεια που τον συμφέρει. Κεντρική ηρωίδα του έργου μια παλιά θεατρίνα. Το «παρ’ ολίγον θύμα της» μια νέα ηθοποιός. Παρακολουθούμε, λοιπόν την “ανάκριση” που κάνουν ένας νέος ψυχίατρος και ένας νέος και φιλόδοξος δικηγόρος σε μια συνταξιούχο ηθοποιό που κατηγορείται για εγκληματική απόπειρα δεδομένου ότι προσπάθησε να στραγγαλίσει επί σκηνής μία νεαρή γοητευτική ηθοποιό. 
Ρέπας, Ρώμας, Παπαθανασίου
Πλήθος ηθοποιών και φίλων καθώς και γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου παραβρέθηκαν στη παράσταση και τίμησαν με την παρουσία τους, τους συντελεστές του έργου. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα στο φινάλε και διθυραμβικές κριτικές.

Ανάμεσά τους: η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η κα Κατερίνα Μητσοτάκη, ο κος Κώστας Γείτονας, η κα Ρωζίτα Σώκου, η κα Λόλα Νταιφά, ο Μιχάλης Ρέππας με τον Θανάση Παπαθανασίου, η Ρένια Λουιζίδου με τον σύζυγο της, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με την Μπέσσυ Μάλφα, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Αλπμέρτο Εσκενάζυ, ο Ιωσήφ Μαρινάκης, ο Μέμος Μπεγνής, η Αγγελική Δαλιάνη, ο Σωκράτης Αλαφούζος με την Άριελ Κωνσταντινίδη, η Άννα Κουρή, η Μαρία Ανδρούτσου, η Ισαβέλα Βλασιάδου, κ.α.

Εκτός της κυρίας Σκούντζου παίζουν οι ηθοποιοί, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Στέφανος Λώλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Παπαφωτίου

Αμφιθέατρο Αθήνα 9,84   Πειραιώς 100, Αθήνα  Τηλ.: 6937892625

Ώρες Παραστάσεων:   Παρασκευή & Σάββατο: 21:00  Κυριακή: 19:30 Τιμές: Γενική είσοδος: 15 € 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...