Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα στην Κρήτη κάνει το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού

Crete 2010 Archaeological Museum (17)Image by Paradasos via Flickr

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή στους Βώρους του δήμου Φαιστού νομού Ηρακλείου, το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού που γυρίστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού National Geographic.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού και συνδιοργανωτές είναι το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς.

Αναμφίβολα η προβολή του ντοκιμαντέρ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προωθεί τον πολιτισμό του δήμου Φαιστού.
Την σημασία της προβολής αυτής τόνισε και η η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην οποία τον παρόν έδωσε και ο γλωσσολόγος δρ. Gareth Owens, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και τα γυρίσματα του National Geographic στην Κρήτη και την περιοχή της Φαιστού.

"O δήμος Φαιστού έχει ένα σημαντικότατο πολιτισμικό απόθεμα, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό καθώς και μια κληρονομιά που έχει υποχρέωση να αναδείξει. Ο πολιτισμός μας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και αξιακό όχημα προόδου. Για αυτό άλλωστε και τον θέτουμε σε υψηλή προτεραιότητα" τόνισε η κ. Πετρακογιώργη.

"Πιστεύω πως η προβολή του ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα μικρό αντίδωρο για τους ανθρώπους της περιοχής που βοήθησαν την παραγωγή, αλλά και που ζουν στον τόπο που ανακαλύφθηκε ο δίσκος της Φαιστού" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Owens. Επίσης, ανέφερε πως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης John Coldman και ο καθηγητής Χριστόφορος Χαραλαμπάκης πρόκειται να κάνουν μια νέα προσπάθεια να προσεγγίσουν το μυστήριο του δίσκου.

Τέλος, ο κ Owens σε συνεργασία με το δήμο Φαιστού προγραμματίζει διαλέξεις σε μαθητές, προκειμένου να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της περιοχής και το δίσκο της Φαιστού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...