Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Διανυκτερεύον μουσείο

Det nye AkropolismuseumImage by Troels Myrup via Flickr

Ξυπνώντας μνήμες από τις «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» του Γιώργου Σεφέρη αλλά και αποδεικνύοντας ότι είναι το πλέον σύγχρονο και φιλικό προς τους επισκέπτες μουσείο της χώρας, το Μουσείο της Ακρόπολης «ξενυχτάει» κάθε Παρασκευή μέχρι τις δέκα το βράδυ, ενώ το εστιατόριο του μένει ανοικτό έως τα μεσάνυκτα. 

Από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 και κάθε Παρασκευή, το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη.

Παράλληλα το εστιατόριο θα προσφέρει τα προσεγµένα πιάτα του σε οικονοµικές τιμές έως τα µεσάνυχτα µε γεύσεις βασισµένες σε παραδοσιακές συνταγές, όπως φρέσκο λαβράκι σε κρούστα αλατιού µε λαχανικά στον ατµό, κόκορας µε σπιτικές χυλοπίτες και πάστα µε γαρίδες, σάλτσα ψητής ντοµάτας, ούζο και κάππαρη.

Το μουσείο Μουσείο ξεκίνησε επίσης την εφαρμογή ενός προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον καθαρισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, την απομάκρυνση των φθοροποιών παραγόντων, τη στερέωση των επισφαλών περιοχώντου μαρμάρου, τη δομική αποκατάσταση και την τεκμηρίωση της διατήρησης των γλυπτών.

    Το Μουσείο Ακρόπολης επέλεξε να μην απομακρύνει τις Καρυάτιδες από τις αίθουσες του Μουσείου και να μην υποβάλλει τα γλυπτά στην περιπέτεια μιας επιπλέον μεταφοράς.

    Ταυτόχρονα επιθυμεί να φέρει τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με διαδικασίες που έως τώρα γίνονταν σε απροσπέλαστα εργαστήρια συντήρησης.

    Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στις 8 μ.μ., ο ειδικευμένος συντηρητής κ. Κώστας Βασιλειάδης θα παρουσιάσει τη διαδικασία καθαρισμού των Καρυατίδων στο κοινό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...