Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κλειστή η Ακρόπολη για την Πανσέληνο στις 24/8


Σε 92 ανέρχονται οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία που θα παραμείνουν ανοιχτά για την Πανσέληνο στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ανάμεσα τους ωστόσο δεν βρίσκονται τελικά, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης ούτε ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) για το ζήτημα της αμοιβής των εργαζομένων κατά τις εκδηλώσεις για την πανσέληνο.
Όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, οι εκπρόσωποι της Ένωσης απέρριψαν την πρόταση να καταβληθούν σε όλους όσους εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές, απαιτώντας αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης.
«Την ευθύνη φέρουν εξ ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΠΟΤ.
Στους αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αλλοι θα μείνουν ανοιχτοί μόνο για να υποδεχτούν τους ρομαντικούς περιπάτους των πολιτών.
Αρκετά μνημεία στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη την Ήπειρο, τα Επτάνησα, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα δεχτούν επισκέπτες υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού.
ΝΔ: Απαξίωση μιας σημαντικής εκδήλωσης
Εν τω μεταξύ, για απαξίωση μιας σημαντικής πολιτιστικής εκδήλωσης, έκανε λόγο η ΝΔ, δια του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάση Δαβάκη, με αφορμή τους χώρους που θα παραμείνουν κλειστοί τη νύχτα της 24ης Αυγούστου.
«Για άλλη μια φορά», επισημαίνει σε σχετική του δήλωση ο κ. Δαβάκης, «η έλλειψη προγραμματισμού και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα του Πολιτισμού η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ, στερούν τη δυνατότητα προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου και της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...