Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Μουσική, τέχνη, κουκλοθέατρο στα Φηρά Σαντορίνης


Εικαστικές τέχνες, μουσική και κουκλοθέατρο αποτελούν τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2010. Το φεστιβάλ διαρκεί από 1η έως 23 Αυγούστου στα Φηρά Σαντορίνης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει έξι συναυλίες, μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής και μία παράσταση κουκλοθέατρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μέχρι της 23 Αυγούστου θα διαρκέσει η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής με τίτλο «Άρωμα Θάλασσας», στην οποία συμμετέχουν νέοι, αλλά καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί, ηλικίας 35-40 ετών.

Με ζωγραφικά τους έργα (λάδια και ακουαρέλες) συμμετέχουν η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Πάνος Κόκκαλης και ο Κώστας Παππάς, ενώ με χαρακτικά τους έργα (ξυλογραφίες και χαλκογραφίες) συμμετέχουν η Κλέβες Κρίσικο και ο Δημήτρης Τσιρογιάννης.

Τη θεματολογία της έκθεσης στοιχειοθετούν μορφοπλαστικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών με εικόνες της θάλασσας.

Στις 4 Αυγούστου θα δώσει συναυλία η Ρίτα Αντωνοπούλου, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών, αλλά και ξένα τραγούδια και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. Μαζί της στο πιάνο ο μουσικός Άκης Μουχλιανίτης.

Στις 7 Αυγούστου δύο πολλά υποσχόμενοι βραβευμένοι καλλιτέχνες, η νεαρή σοπράνο Ελένη-Λυδία Σταμέλλου και ο πιανίστας Μάριος Καζάς, μας ταξιδεύουν με γνωστά κομμάτια από τον κινηματογράφο και τα μιούζικαλ.

Στις 10 Αυγούστου η ομάδα κουκλοθεάτρου Φτουξελεφτερία παρουσιάζει την παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος», ενώ στις 13 μας ταξιδεύει με το πιάνο του ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Στις 17 Αυγούστου ανεβαίνει στη σκηνή η Μόρφω Τσαϊρέλη με πενταμελή ορχήστρα, ενώ στις 20 τη σκυτάλη παίρνει ο Γιώργης Χριστοδούλου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου με το Dimos Dimitriadis Jazz Quartet - New Play, με έναν από τους πιο ολοκληρωμένους Έλληνες μουσικούς της τζαζ, τον σαξοφωνίστα Δήμο Δημητριάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...