Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μισό αιώνα μετά το American Ballet Theatre επιστρέφει στην Κούβα

Μισός αιώνας έχει περάσει από την τελευταία εμφάνιση του American Ballet Theatre στην Κούβα. Το διάσημο σύνολο θα επιστρέψει στην Αβάνα τον Νοέμβριο, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα έδωσε την έγκριση για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου, που θα διοργανωθεί στο Θέατρο «Καρλ Μαρξ».
Η τελευταία παράσταση που έδωσε το American Ballet Theatre στην Κούβα ήταν το 1960.
Το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος ενέκρινε τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ (3-4 Νοεμβρίου) αποδεικνύει πως οι σχέσεις των δύο χωρών σταδιακά εξομαλύνονται.
«Δεν μπορώ να μιλήσω για πολιτική. Ωστόσο, θεωρώ πως οι τέχνες μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα ανάμεσα σε δύο κοινότητες. Ο χορός είναι μία μορφή τέχνης που δεν απαιτεί τη γνώση της γλώσσας» δήλωσε η διευθύντρια του μπαλέτου Ρέιτσελ Μουρ.
Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι οι παραστάσεις στην Αβάνα κινδύνεψαν να ακυρωθούν για οικονομικούς λόγους, καθώς -σύμφωνα με το BBC- η Ουάσινγκτον δεν επέτρεψε στους χορηγούς του μπαλέτου να τις χρηματοδοτήσουν. Τελικά, παρενέβησαν οι αρχές της Κούβας, που αποφάσισαν να καλύψουν τα έξοδα των παραστάσεων και της διαμονής των χορευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...