Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κυκλοφόρησε το 42ο τεύχος του περιοδικού index

Κυκλοφόρησε το 42ο τεύχος του περιοδικού index με πολυσέλιδο αφιέρωμα στα βιβλία που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών. 

Τα περιεχόμενα του τεύχους, αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: Όλα για το παιδί

Η συντακτική ομάδα του index παρουσιάζει μερικές από τις πιο σημαντικές εκδόσεις που αναφέρονται στην ανατροφή των παιδιών από διαφορετικές οπτικές γωνίες (ψυχολογία, υγεία, υγιεινή, εκπαίδευση κτλ).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
Ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, μας μιλά για τη λογοτεχνία, την ιστορία, τις ξεχασμένες σημαντικές προσωπικότητες αλλά και για τους χάρτινους και πραγματικούς ήρωες της κοινωνίας. Αφορμή, τα τελευταία του βιβλία: «Μια απρόσμενη συνάντηση Αϊνστάιν – Καραθεοδωρή» και «Άρτα 1881-1941».

Αυτο-παρουσιάσεις:
της Γιώτας Γουβέλη, με αφορμή το βιβλίο της «Η μουσική του κόσμου».
του Θάνου Χαμπέση, με αφορμή το βιβλίο του « “Αιρετικοί” Άγιοι ή Άνθρωποι».
της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ με αφορμή τη μετάφραση του βιβλίου των Εουτζένιο Μπάρμπα και Νικολά Σαβαρέζε «Η μυστική τέχνη του ηθοποιού».

Focus:
Jeff Kinney /Ένας «σπασίκλας» στην πρώτη θέση των ευπώλητων /Από την Άννα Τσίρμπα
Σταυροδρόμια:
Τσε, το αδύνατο που φαίνεται εφικτό/ Από την Άννα Τσίρμπα
Από την πένα στο πιρούνι και… αντίστροφα

Γευστικές διαδρομές στη λογοτεχνία αλλά και στην καθημερινότητα. Αυτό το μήνα: Μεσόγεια Αττικής. In vino veritas/ Από τη Χριστίνα Οικονομίδου και τη Γιώτα Συκιώτη

Και, φυσικά, οι μόνιμες στήλες μας, όπου οι συνεργάτες μας αναλύουν και σχολιάζουν βιβλία –και όχι μόνο:

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΩΝΟΥΣ, FLYERS (ειδήσεις, σχόλια, προσκλήσεις και προκλήσεις), TOP 5 (τα πέντε καλύτερα βιβλία του μήνα), ΒΙΤΡΙΝΑ (παρουσιάσεις των βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα), ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ (δόκιμοι συγγραφείς, βιβλιοκριτικοί αλλά και «απλοί» αναγνώστες κρίνουν τα βιβλία που αγάπησαν ή αντιπάθησαν... [gnomi@indexmag.gr]. Ακόμα: Το βιβλίο της άμμου, All time classic: Λέσλι Τσάρτερις /Από τη Γιώτα Συκιώτη, ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ… (μουσική, κινηματογράφος).. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...