Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ελπίδες για την παράσταση του θεάτρου Ιωαννίνων

Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης μεταξύ νέας και απερχόμενης δημοτικής αρχής τέθηκε και το θέμα του δημοτικού θεάτρου Ιωαννίνων. 
 
Ο δημοτικός σύμβουλος Μωυσής Ελισάφ ζήτησε από το δήμαρχο Νίκο Γκόντα να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο, αφού η προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη πρεμιέρα της παιδικής σκηνής αναβλήθηκε. 
 
Ο δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί λύση.Λίγη ώρα αργότερα, στις τρεις το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Σπύρου Μισθού, των ηθοποιών και των εργαζομένων στο θέατρο. 
 
Εκεί ο πρόεδρος του πνευματικού κέντρου Νίκος Φάης μετέφερε τη δέσμευση του δημάρχου να δοθούν 30.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιηθεί μέρος της οφειλής προς τους εργαζόμενους, να κατασκευασθούν τα σκηνικά κ.λπ. Μάλιστα τα 10.000 ευρώ θα καταβληθούν σήμερα, αφού οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την υπομονή τους μετά τις συνεχείς υποσχέσεις της διοίκησης και του δήμου. 
 
Αν τελικά ο δήμαρχος τηρήσει τη δέσμευσή του, τα σκηνικά θα αρχίσουν να κατασκευάζονται άμεσα και η πρεμιέρα θα προγραμματισθεί για τις 2 Δεκεμβρίου.Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Γκόλας, Κώστας Αυδής, Γιάννης Γιαννακάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος δεν μπορεί να πάρει την τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 120.000 ευρώ, επειδή δεν έχει καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές. 
 
Τα προβλήματα αυτά είναι πολύ μεγάλα, αλλά ευχή όλων είναι να γίνει τουλάχιστον η παράσταση. Περίπου δύο χιλιάδες παιδιά από σχολεία της πόλης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τη δούνε. Οι πρόβες γίνονται από τις 20 Σεπτεμβρίου.Είναι κρίμα να πάει τόσος κόπος χαμένος.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...