Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ "DUENDE

«Σε όλη την Ανδαλουσία…όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Duende: μία λέξη δίχως συγκεριμένη ετυμολογία αλλά γνώριμη σαν έννοια.

Αυτή είναι και η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης και της παράστασης που θα παρουσιάσουν η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης στο Θέατρο Κάππα την Πέμπτη 2 και το Σάββατο 4 Δεκέμβρη.

Μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση στο πλάι του Al Di Meola, στις 2 εμφανίσεις του στη σκηνή του Gazarte, και αφού απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης ξεκινούν τις χειμερινές τους εμφανίσεις σε έναν εναλλακτικό, για τα μουσικά δρώμενα χώρο.

Τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, του Μεξικό, της Αγγλίας, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, δημιουργώντας ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο.

Η σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, με ενορχητρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή. Τόσο Μεσογειακή όσο και Δυτική. Τόσο απαλή όσο και...αιχμηρή.

Μαζί τους επί σκηνής:
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο
Άγγελος Πολυχρόνου: Κρουστά
Stephen Fleming: Ηλ. Κιθάρα
Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου
Σκηνοθεσία - Κείμενα: Παντελής Καναράκης
Παραγωγή: Backstage Productions

Τιμές εισιτηρίων 20€, 15€ και 10€
Τηλεφωνική προπώληση Υπηρεσία εισιτηρίων τηλ. 210 7234567
Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

Θέατρο Κάππα Κυψέλης 2, Αθήνα τηλ. 210 8831068
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...