Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

H Ορχήστρα των ανακτόρων της Βιεννης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
 
Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna (Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης) μεταφέρει με τη μουσική της όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης. Εκτός από το υψηλό επίπεδο μουσικής ποιότητας, η Ορχήστρα ξεχωρίζει για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης η σοπράνο Romana Beutel και ο βαρύτονος Sebastian Huppman σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης καθώς και τα παιδιά του Μπαλέτου της Όπερας που θα μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και θα μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης..

Η Ορχήστρα παίζει τακτικά στην Orangerie (Πορτοκαλεώνα) των Ανακτόρων Schoenbrunn. Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας επικεντρώνεται κυρίως σε έργα του Μότσαρτ, των Στράους, αλλά και άλλων συνθετών. Η Ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που παίζει, δίνοντας τους μια λεπτή και ξεχωριστή νότα.

Η Ορχήστρα Schoenbrunn έχει μια παράδοση συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών στο χώρο της όπερας και του μπαλέτου.

Μερικές από τις σημαντικές συναυλίες της Schloss Schoenbrunn Orchester:

 Οι συνεχείς συναυλίες στην Orangerie των Ανακτόρων Schoenbrunn, οι οποίες έχουν γίνει πλέον ένα μόνιμο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης, από το 1994, και τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1 εκατ. θεατές.

· Η συναυλία με τη Χορωδία της Βιέννης, μπροστά από τα Ανάκτορα Schoenbrunn.

· Η περιοδεία στη Σουηδία, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το 2004, χάρη στην μεγάλη της επιτυχία.

· Η συναυλία στο αρχαίο θέατρο «Ostia Antica» έξω από τη Ρώμη.

· Η Μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ.

Guido Mancusi, ο Διευθυντής της Ορχήστρας

Ο Guido Mancusi θεωρείται μεγάλος γνώστης της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης. Η μουσική είναι το πάθος του, κυρίως από την εποχή που, νεαρός ακόμη, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της αυστριακής μουσικής, συμμετέχοντας σαν σολίστας στην Παιδική Χορωδία της Βιέννης, ενώ αργότερα έλαβε αρκετές υποτροφίες και βραβεία. Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε καλλιτέχνες που θαύμαζε, όπως ο Adam Fischer και ο Riccardo Muti στη Σκάλα του Μιλάνου. Ο Mancusi έχει το σπάνιο χάρισμα να μην είναι μόνο ένας προικισμένος μουσικός, αλλά και διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης, έτσι που, πολλοί κριτικοί που έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτόν, τον αποκαλούν Johann Strauss του 21ου αιώνα καθώς και βασιλιά του βαλς και της πόλκας.

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό 25, Γ ζώνη 35, Β ζώνη 50, Α ζώνη 65, Διακεκριμένη ζώνη 90.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:  Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...