Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ονειρικά Τοπία

"Eίμαστε πλασμένοι από την ύλη που’ ναι φτιαγμένα τα όνειρα...".

Το όνειρο είναι μια ανθρώπινη, φυσική διαδικασία. Όλοι μας ονειρευόμαστε, τόσο με ανοιχτά, όσο και με κλειστά μάτια, είτε θυμόμαστε τα όνειρά μας είτε όχι. Είμαστε, ταυτόχρονα, δημιουργοί και θεατές των ονείρων μας. Μέσα από την καλλιτεχνική και εντελώς προσωπική διεργασία ενός ονείρου, επιστρατεύοντας τη μνήμη και τη φαντασία μας, εμείς οι ίδιοι σκηνοθετούμε τα ονειρικά μας ταξίδια.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί αυτό το Νοέμβριο την τριπλη καλλιτεχνικη δραση: Ονειρικά Τοπία. Με κεντρικό άξονα τη θεατρική παράσταση του έργου «Λαθρεπισκέπτες», του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Γιάννου Κοντραφούρη, μία ομάδα καλλιτεχνών μεταμορφώνει το φουαγιέ και το θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε Τοπία Ονειρικά, και προσκαλεί τους θεατές να τα επισκεφτούν, να ταξιδέψουν μαζί τους για 4 μέρες:

Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 στις 20:30 &
Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 στις 20:30

Στο φουαγιέ, πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης, υποδέχεται και φιλοξενεί τους θεατές το ΠΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ. Ήχοι, εικόνες, γεύσεις που πρωταγωνιστούν στα όνειρά μας, προσφέρουν στο κοινό αισθήσεις κι ερεθίσματα. Στη θεατρική σκηνή, στο ΔΕΥΤΕΡΟ, δηλαδή, ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, η ιστορία μιας οικογένειας: η κοινή αλλά και τόσο διαφορετική διαδρομή των μελών της. Οι μνήμες και τα όνειρά τους. Οι χαρακτήρες του έργου είναι άνθρωποι σημερινοί κι αναγνωρίσιμοι που βιώνουν, με πολύ χιούμορ, καταστάσεις γνώριμες σε όλους μας. Τέλος, και πάλι στο φουαγιέ, που έχει μεταμορφωθεί στο ΤΡΙΤΟ, και τελευταίο, ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη δική του διαδρομή, να συνθέσει πια το δικό του μωσαϊκό αισθήσεων κι εμπειριών, το δικό του ΟΝΕΙΡΟ, το δικό του προσωπικό ταξίδι.

Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. 

Συντελεστές:
Σύλληψη & σκηνοθεσία: Πέτρος Αλατζάς
Εικαστική επιμέλεια, σκηνικά & κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Κινηματογραφική επιμέλεια: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου
Σύνθεση & επιμέλεια μουσικής: Σίσυ Βλαχoγιάννη
Κινηματογράφηση, φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Βεκρή - STUDIO 84
Μοντάζ: Νίνα Φούφα
Βοηθός σκηνοθέτη: Λία Τσάνα

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Άγης Εμμανουήλ
Φανή Γέμτου
Λία Τσάνα
Αυγουστής Κούμουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...