Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Η γυναίκα του Νίκου Καββαδία» στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

«Η γυναίκα του Νίκου Καββαδία» στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
«Η γυναίκα του Νίκου Καββαδία» έκανε πρεμιέρα στο «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα» στον ηλεκτρικό σταθμό του Φαλήρου. Η νεοσύστατη ομάδα «Αποκριτές» παρουσιάζουν τη γυναίκα μέσα από τη ματιά του θαλασσινού ποιητή όπως εκείνος τη γνώρισε και αφηγήθηκε στο μοναδικό του μυθιστόρημα «Η βάρδια».

Οι Γιώργος Μουρούτσος και Γιώργος Καλόξυλος έκαναν τη διασκευή του μυθιστορήματος και την σκηνοθεσία, ενώ κρατούν επίσης τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μια προσπάθεια που παρά τις καλές προθέσεις παραμένει σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο όσον αφορά τις ερμηνείες, αφού η υλικοτεχνική υποστήριξη είναι άρτια από φωτισμούς, σκηνικά κτλ.

Το αποτέλεσμα είναι τελείως στεγνό χωρίς να καταφέρνει παρά ελάχιστες στιγμές να παρασύρει τον θεατή στο ταξίδι του ποιητή.

Το πρόβλημα ξεκινά από την δίχως κορυφώσεις διασκευή, την εξίσου άνευρη σκηνοθεσία και την κακή ερμηνεία κυρίως των δύο κοριτσιών, Κατερίνας Ζωγραφοπούλου και Μελίνας Σαμπατάκου. Ικανοποιητική με περιθώρια εξέλιξης η πρωτοεμφανιζόμενη τρίτη κοπέλα της παράστασης, Κλεοπάτρα Κλαρνέτα, που ξεχωρίζει στις δύο μεγάλες σκηνές της, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα.

Οι άνδρες της παράστασης διασώζονται από την καλή μεταξύ τους χημεία, πάρα τις κάποιες αστοχίες και υπερεκτιμήσεις των ερμηνευτικών τους δυνατοτήτων.

Μια παράσταση καλών προθέσεων που δεν επιτυγχάνει το στόχο της, αλλά παρόλα αυτά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να παρακολουθήσουν ιδιαιτέρως οι λάτρεις του ποιητή.

INFO
Θέατρο Κάτω Από την Γέφυρα, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου
Ημερομηνίες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 21-22-23-24, 28-29-30-31 Οκτωβρίου και 4-5-6-11-12-13 Νοεμβρίου 2010
Ώρα έναρξης: 21.30, Εισιτήριο: 10 Ευρώ, Τηλ. Θεάτρου 210 4816200, 210 4816200
Δραματοποίηση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλόξυλος - Γιώργος Μουρούτσος
Ηθοποιοί: Γιώργος Μουρούτσος, Γιώργος Καλόξυλος, Κλεοπάτρα Κλαρνέτα,
Κατερίνα Ζωγραφοπούλου, Μελίνα Σαμπατάκου
http://www.tempo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...