Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Έκθεση για τον Ελληνισμό της Ουγγαρίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, παρουσιάζονται ιστορικά τεκμήρια για τη ζωή και τη δράση των Ελλήνων στην Ουγγαρία, από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.

Η έκθεση «Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία 17ος-19ος αιώνας» περιλαμβάνει πολυτελή ενδύματα, πίνακες ζωγραφικής, παλαιές γκραβούρες, λιθογραφίες, χειρόγραφα, βιβλία, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τόσο του σπιτιού όσο και της επαγγελματικής δραστηριότητας, εκκλησιαστικά αντικείμενα, εικόνες και αγάλματα, που προέρχονται από διάφορα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ουγγαρίας.

Την έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, Janos Halasz, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Αθήνα, Jozsef Toth, ο πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πάτρα, Νίκος Δούρος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και άλλοι.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 13 Μαρτίου του 2011 και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...