Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Γεύση στον πολιτισμό: Οταν η μαγειρική εμπνέει την τέχνη

Εργο της Μαργαρίτας Βασιλάκου
Δεκαπέντε καλλιτέχνες εμπνέονται από τους «Δειπνοσοφιστές» του Αθήναιου και δημιουργούν στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, στην Ακρόπολη, έναν εικαστικό διάλογο γύρω από το θέμα της γαστρονομίας. 
H τροφή, το ποτό αλλά και τα αξεσουάρ του τραπεζιού και της κουζίνας γίνονται πηγή έμπνευσης ή μετατρέπονται ευρηματικά σε πρώτη ύλη σε εικαστικά έργα που απευθύνονται και στις πέντε αισθήσεις. 
Παρουσιάζονται πίνακες ζωγραφικής, εγκαταστάσεις, κατασκευές, φωτογραφίες, εικαστικά χρηστικά κεραμικά, ένα βίντεο και ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στον πεζόδρομο της οδού Λεμπέση τη βραδιά των εγκαινίων στις 10 Ιανουαρίου.
Την ομαδική έκθεση με τίτλο «Περί μαγειρικής» επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μπία Παπαδοπούλου.
  
Παράλληλα, θα υλοποιηθεί μια πρωτότυπη συνεργασία μεταξύ του Τεχνοχώρου και πέντε γνωστών εστιατορίων της Αθήνας στον Κεραμικό, το Καλλιμάρμαρο και την περιοχή της Ακρόπολης και ενός ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι.

Οι εξω-καλλιτεχνικοί, γαστρονομικοί χώροι που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια θα φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, τροποποιώντας εφήμερα το αισθητικό τους περιβάλλον. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...