Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

H Λυρική Σκηνή στηρίζει άνεργους

Opera McGill, Hansel and Gretel dress rehearsa...Image by Adam Scotti via Flickr
Προσφορά προς τη μην Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα».
Με μια χρηματική προσφορά προς τη μη κυβερνητική οργάνωση ''Κλίμακα'' εγκαινίασε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Μουρκογιάννης, παρουσία της Υπουργού εργασίας Λούκας Κατσέλη, το πρόγραμμα των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα.
Το χρηματικό ποσό προορίζεται για το Πρόγραμμα στήριξης Αστέγων και προήλθε από την προσφορά των θεατών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
«Το ποσό είναι μικρό, θα ακολουθήσει όμως και συνέχεια. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την τιμή να στηρίξουμε την προσπάθεια σας», δήλωσε ο Νίκος Μουρκογιάννης στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας.
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Δεν έχει σημασία το ποσό αλλά ότι μας επιλάξατε, μας κινητοποιεί για περισσότερες δράσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της μη κυβερνηστικής οργάνωσης Κλίμακα κατά την απονομή της χρηματικής βοήθειας.
Η Κλίμακα ξεκίνησε το 1999 με δράσεις που στοχεύουν κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και γι’αυτό το σκοπό εργάζονται συνολικά 160 άτομα.
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ειδική εκδήλωση για παιδιά που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την όπερα για παιδιά ''Χάνσελ και Γκρέτελ'' σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.
«Η πρόσβαση όλων στον πολιτισμό είναι βασικό δικαίωμα, ενώνει ανθρώπους που μπορεί να τους χωρίζουν άλλα πράγματα» επισήμανε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και συνέχισε λέγοντας πως ''η παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι ένα χριστουγεννάτικο δώρο τέχνης για τα παιδιά.'''
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τα μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επισκεφθούν την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων, θα ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και θα μοιράσουν δώρα. Παράλληλα, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει μια επιπλέον παράσταση της όπερας για παιδιά ''Χάνσελ και Γκρέτελ'' αποκλειστικά για τους άνεργους.
Επιπλέον, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, τα μέλη της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής σκηνής θα επισκεφθούν το Γηροκομείο Αθηνών και θα πραγματοποιήσουν αποκλειστικά μια συναυλία για τους τρόφιμους του γηροκομείου.
Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, μέλη του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επισκεφθούν το Χαμόγελο του Παιδιού, στο Μαρούσι και θα παρουσιάσουν ένα Χριστουγεννιάτικο χορευτικό παραμύθι.
Μέσα από την σειρά εκδηλώσεων η Εθνική Λυρική Σκηνή στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...