Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σταμάτης Φασουλής... στο κόκκινο!

Έναν χειμώνα... ''Στο Κόκκινο'' θα περάσει ο Σταμάτης Φασουλής, που επιστρέφει στη σκηνή με ένα έργο, που κυριολεκτικά μάγεψε κοινό και κριτικούς την χρονιά που μας πέρασε και σάρωσε τα βραβεία Tony στην Αμερική. Στο πλευρό του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η πρεμιέρα για το ''Στο Κόκκινο'' του Τζον Λόγκαν (σεναριογράφου του ''Μονομάχου''!) έχει προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Χορν με την προπώληση των εισιτηρίων να έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Σταμάτης Φασουλής ερμηνεύει τον κορυφαίο ζωγράφο Ρόθκο, έναν από τους σπουδαιότερους του 20ου αιώνα, υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία. Τον βοηθό του υποδύεται ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μια στιγμή του Ρόθκο. Σε μια εποχή που όλοι και όλα είναι στο κόκκινο, ο συγγραφέας μιλά όχι μόνο για την τέχνη και την εξαγορά της, αλλά και τη συνείδηση, το χρήμα, το αίσθημα, τις σχέσεις, την ανταλλαγή και το ξεπούλημά τους.

Το έργο που θεωρείται από τα πιο σημαντικά σύγχρονα θεατρικά κείμενα, απέσπασε έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος).

Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ το έργο ξεκίνησε από ένα θέατρο 200 θέσεων στο Λονδίνο, το Donmar Warehouse, και κατέληξε να παίζεται σε ένα θέατρο 1000 θέσεων στην καρδιά του Μπρόντγουεϊ, το Golden Theater, αποτελώντας εκτός από καλλιτεχνική και μία από τις πιο εμπορικές επιτυχίες της φετινής χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά : Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί : Λευτέρης Παυλόπουλος
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 10, ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 – 3612500

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 13.00 & 17.00 – 21.30
Κυριακή 12.00 – 21.30
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet :  www.ellthea.gr 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...