Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΘΒΕ: ανεβάζει κωμωδία του Μπρεχτ «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι»

New York State Theater (at Lincoln Center)Image via WikipediaΗ πάντοτε επίκαιρη σύγκρουση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, με πολλές «πινελιές» χιούμορ και συγκίνησης, αποτελεί το θέμα του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι», που ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο γαιοκτήμονας Γιόχαν Πούντιλα, που εξουσιάζει ανθρώπους και σχέσεις, κινούμενος ανάμεσα στην αθωότητα και την ωμή χυδαιότητα. «Ο Μπρεχτ χρησιμοποιεί το δίπολο αφέντης-δούλος, όχι όμως για να υποδηλώσει τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αλλά αναφερόμενος σε δύο ασυμβίβαστους εχθρούς, δύο διαφορετικές διαδρομές, που δεν αλληλοσυμπληρώνονται», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Κώστας Καζάκος, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης και πρωταγωνιστεί, πλαισιωμένος από 25μελή θίασο.

«Μέχρι πριν από δύο χρόνια ο Μπρεχτ θεωρούνταν ξεπερασμένος και διδακτικός. Σήμερα μιλάμε για ολική επαναφορά του Μπρεχτ. Η διαλεκτική του σκέψη αποτελεί το κλειδί για την ερμηνεία των μελλοντικών γεγονότων», παρατήρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης.

Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Διονύσης Τσακνής και εκτελούν ζωντανά επί σκηνής οι Δημήτρης Κούστας, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Ευγενία Πανταζόγλου και Ευγένιος Λάσκαρης.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...