Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

«Λευτερο Ζευγάρι» - Ντάριο Φο, Φρανκα Ράμε


Δημοτικό  Θέατρο Ρόδου, 6-13 Ιανουαρίου

Η θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΙΣ» μετά από μία 15ετή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με την ερασιτεχνική της δράση, ανοίγει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στη διαδρομή της, με τη δημιουργία Επαγγελματικής Σκηνής!
Αγκαλιάζει με χαρά και προσδοκίες τους επαγγελματίες  καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στη Ρόδο, καλώντας τους σε μια παράλληλη  πορεία έκφρασης και δημιουργίας. Ανήμερα  των Φώτων, στις  6 Ιανουαρίου οι προβολείς θ’ ανάψουν στο Δημοτικό Θέατρο  της Ρόδου στις 9.30 το βράδυ  για να καλωσορίσουν τη νέα αυτή ,πολλά υποσχόμενη συνεργασία, με την κωμωδία του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε «Λεύτερο ζευγάρι».                                                                                                                Στο στόχαστρο του Νομπελίστα συγγραφέα σ’αυτό το έργο μπαίνει ο γάμος και οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι για γέλια και για κλάματα. Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ, δυναμιτίζει τους τρόπους που ένα  ζευγάρι προσπαθεί να εφεύρει για να ξεφύγει απ’ τα νύχια της φθοράς που ο χρόνος φέρνει. Με λίγα λόγια, ο “Κύριος ‘’ τσιλιμπουρδίζει  δεξιά και αριστερά αλλά βρίσκει ολόκληρη  ιδεολογία  για να δικαιολογίσει τα ξενοπερπατήματά του  στη σύζυγό του,  προτρέποντάς την να κάνει το ίδιο για να σωθεί ο γάμος τους. Μόνο που η ‘’Κυρία ‘’ μπαίνοντας σ΄αυτή την ‘’περιπέτεια’’, ερωτεύεται! Και τότε αρχίζουν τα μπερδέματα..!        
 Σ’αυτήν την  ιδιαίτερη ‘’Πρεμιέρα’’ για  την «ΠΡΑΞΙΣ» , η ίδια η κοινωνία  του νησιού βρίσκει τρόπους συνεργασίας και έκφρασης για να δηλώσει την παρουσία της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.          
Την σκηνοθεσία και  την κινησιολογική επιμέλεια  υπογράφει η Φωτεινή Τερρανόβα             (δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο του θεάτρου και του χορού).        
Μουσική επιμέλεια  Δήμητρα Τερρανόβα .       Σκηνικά και επιμέλεια κουστουμιών Ανδρομάχη Μπατζούκη.          Φωτισμοί Κωνσταντίνος  Αναπολιτάνος.        Video Λευτέρης Γκοτζογιάννης .                                                                                                          Βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Τζωρζή.        Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος Σταματία Ζουρούδη και Ανδρομάχη Μπατζούκη. Φωτογράφιση Σταματία Ζουρούδη.             
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Βασιλάκης (γνωστός κι αγαπημένος από τις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου «Η παράσταση συνεχίζεται», «Γραμμή», «Αισώπου Ζώα», «81η Ε.Σ.Σ.Ο»), Ρένα Ορφανού (μετά τις θεατρικές της σπουδές, εργάζεται στο χώρο του θεατρικού animation) και  Αντώνης Κουντούρης (φιλόλογος που ανακαλύπτει τις θεατρικές του ανησυχίες, συμμετέχοντας ενεργά ως ‘’Εραστής’’ της Τέχνης).    
 Οι παραστάσεις  θα δοθούν 6 έως 13 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 9.30 το βράδυ. Εισιτήρια προπωλούνται. Πληροφορίες στο 6909-526-631. 
Μια κωμωδία που  υπόσχεται να μας διασκεδάσει  και  να μας προβληματίσει πάνω στο θεσμό του γάμου  και  στις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...