Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αρχαιοφύλακες: Συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου

Η ΠΕΥΦΑ συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου 2011, διατρανώνοντας την αντίθεσή της τόσο στο πρώτο σκληρό και αντεργατικό μνημόνιο της Τρόϊκα, όσο και στο αναμενόμενο δεύτερο μνημόνιο, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμη σκληρότερο από το πρώτο.

Ανεξάρτητα από ζητήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο, στον κλάδο των αρχαιοφυλάκων υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που δυστυχώς όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά συνεχώς διογκώνονται. Προβλήματα τόσο θεσμικά (μη ψήφιση νέου οργανισμού, μη αναγνώριση ως συντάξιμης έκτης ημέρας εβδομαδιαίας εργασίας), όσο και οικονομικά (απλήρωτοι για αμοιβή δεδουλευμένων Κυριακών – Αργιών στο φυλακτικό και προσωπικό καθαριότητας από το έτος 2010, μη θεσμοθέτηση νυχτερινού επιδόματος για τους νυχτοφύλακες, μη καταβολής της «Πανσελήνου» του 2010 και μια σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους μετατασσόμενους υπαλλήλους από την ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Καλούμε τα μέλη μας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι θα παραμείνουν κλειστοί και μη επισκέψιμοι για το κοινό.

Ζητούμε συγνώμη από τους επισκέπτες για την ταλαιπωρία που θα υποστούν. Πιστεύουμε ότι θα τύχουμε της κατανόησής τους, γιατί πραγματικά έχουμε κάνει πολύ υπομονή. Έχουμε επιδείξει πολύ υπεύθυνη στάση. Έχουμε προτιμήσει το δρόμο της συνεννόησης και της διαβούλευσης για να μην επιφέρουμε πλήγμα στον ευαίσθητο τομέα του Τουρισμού. Όμως από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανταπόκριση. Παραμένουν λοιπόν άλυτα όλα τα προβλήματα του κλάδου, κάτι που μας υποχρεώνει αναγκαστικά να ακολουθήσουμε τον δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ. Της ΠΕΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...