Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Η Κόρη της καταιγίδος»

Την «Κόρη της καταιγίδος» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, οπερέτα σε τρεις πράξεις παρουσιάζει η εταιρεία μουσικού θεάτρου Οι όπερες των ζητιάνων σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και ενορχήστρωση μουσική του Χαράλαμπου Γωγιού στις 13 και 14 Ιουνίου.

«Περισσότερα από χίλια έργα γράφτηκαν κατά την ακμή της ελληνικής οπερέτας, ελάχιστα από τα οποία ανεβαίνουν στις μέρες μας, συνήθως μέσα από ένα πρίσμα ψευδονοσταλγίας για ένα εξιδανικευμένο αστικό περελθόν. Αν και γραμμένη το 1923, η οπερέτα αντιμετωπίζεται από την ομάδα σαν ένα σύγχρονο έργο με κριτική ματιά που αφορά εμάς τους ίδιους, την κοινωνία του σήμερα» υπογραμμίζει ο συνθέτης και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Χαράλαμπος Γωγιός.

Η τρίπρακτη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη παρουσιάζεται στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά μετά από πενήντα περίπου χρόνια. Πολυγραφότατος συνθέτης και αρχιμουσικός, ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950), δημιούργησε προσωπικό ύφος αφομοιώνοντας στοιχεία των δημοτικών τραγουδιών, της καντάδας και της ιταλικής όπερας στα περίπου 103 έργα που συνέθεσε, ανάμεσα τους γύρω στις 80 οπερέτες.

Βασισμένη σε γαλλικά πρότυπα, σύμφωνα με τα πρότυπα της περιόδου που γράφτηκε, η «Κόρη της καταιγίδος» περιγράφει την απίθανη περιπέτεια μιας ελληνικής οικογένειας: Ο Πέτρος παντρεύεται τη Ρίκα Γραικίδου. Η σατανική πεθερά του ωστόσο θα εκμεταλλευτεί διάφορες συμπτώσεις και η ιστορία μας θα εξελιχθεί σε μια τολμηρή φάρσα γεμάτη ανατροπές.

Πληροφορίες
Πειραιώς 260
Παραστάσεις 13 και 14 Ιουνίου
Ώρα 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...