Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΛΩΞΑΝΤΡΑ “Καφέ Αμάν” στη Βέροια

Οι Λωξάντρα θα παρουσιάσουν μια συναυλία με σκοπούς και τραγούδια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά καθώς και από όλα τα μουσικά ιδιώματα που έχουν επηρεάσει το Καφέ Αμάν/Mey Hane: Δημοτικές και Τσιγγάνικες παραδόσεις των Βαλκανίων και της Μ. Ασίας, Ήπειρος (Πρέβεζα-Γιάννενα), Κρήτη (Ταμπαχανιώτικα) και Συνθέτες Κλασσικής Οθωμανικής Μουσικής.

Μετά την θριαμβευτική αποδοχή από το κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά πλέον και της Αθήνας της θεατρικής παράστασης του Κ.Θ.Β.Ε. “Λωξάντρα”, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στην οποία συμμετείχαν παίζοντας ζωντανά, οι Λωξάντρα συνεχίζουν μαζί μας το ταξίδι στα σοκάκια των αστικών κέντρων του 20ου αιώνα, υπενθυμίζοντας μας έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια, με τη μουσική που παιζόταν σε χώρους που ήταν γνωστοί ως meyhane οι οποίοι αργότερα στον Ελλαδικό χώρο μετονομάστηκαν σε “kafe aman από τους οποίους πήρε το όνομα της το σύνολο αυτής της μουσικής μετά το 1920 που είναι ιστορικά και μουσικά ο πρόδρομος του Ρεμπέτικου.

Το μουσικό σχήμα Λωξάντρα αποτελείται από τους:

Νίκο Αγγούση (κλαρίνο), Δημήτρη Βασιλειάδη (κανονάκι), Λουκά Μεταξά (μπάσο), Μάκη Μπακλατζή (τραγούδι/βιολί), Δημήτρη Παναγούλια (κρουστά), Κυριάκο Ταπάκη (ούτι), Θάνο Γκουντάνο (σάζι/ τσέλο) και Νίκο Μαγνήσαλη (κρουστά), Ρία Ελληνίδου (τραγούδι).

Κυριακή 26/06/2011


Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Συναγωγή) (γνωστότερη και ως Μπαρμπούτα), Βέροια
Ώρα Έναρξης: 22.00

Διοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας Πληροφορίες: τηλ. 23310 78100 www.veriaculture.gr  e-mail: info@veriaculture.gr

Οργάνωση Παραγωγής : ARTos & Θέαμα, Αναστασία Ταμουρίδου
τηλ. 2310 219788, 6932 208400 press@e-theama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...