Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Καπουτζίδης με τους Ρήγα - Αποστόλου


Αυτό κι αν είναι είδηση! Πρόταση για συνεργασία έκαναν στον Γιώργο Καπουτζίδη οι Ρήγας - Αποστόλου για τον χειμώνα, καθώς επιθυμούν διακαώς να ηγηθεί της επιθεώρησης που ετοιμάζουν για το θέατρο «Λαμπέτη».

Αποτελούν τα πλέον βαριά συγγραφικά χαρτιά της ελληνικής τηλεόρασης και αν κάποιος πίστευε ότι διέπονται από ανταγωνιστική διάθεση, μάλλον πλανάται. Τουλάχιστον ο Αλέξανδρος Ρήγας με τον Δημήτρη Αποστόλου έμπρακτα το διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Πριν από λίγο καιρό επικοινώνησαν με τον δημιουργό του «Παρά Πέντε» και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να βρίσκεται στο σχήμα που ήδη συγκροτούν. Μάλιστα, άφησαν εν λευκώ το ενδεχόμενο, αν επιθυμεί, να γράψει και τα κείμενά του στην επιθεώρηση που ετοιμάζουν.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί, αφού στο μυαλό του για τον χειμώνα είχε άλλα σχέδια, που έχουν να κάνουν με τη μικρή οθόνη.

Προηγουμένως οι Ρήγας - Αποστόλου είχαν στραφεί στην Αβα Γαλανοπούλου, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία της, γεγονός που επιβεβαίωσε και η ίδια στην «Espresso». Το «ναι», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει πει και η Ρένια Λουιζίδου.

Αυτή την εποχή οι συγγραφείς προσπαθούν να αποσπάσουν τις υπογραφές όλου του θιάσου που θα ερμηνεύσει τα επιθεωρησιακά κείμενα που θα γράψουν στο παρά πέντε της πρεμιέρας, για να μη λείπει από την παράσταση η επικαιρότητα. Αλλωστε, αυτός δεν είναι και ο στόχος της επιθεώρησης; Με σκωπτική ματιά να σχολιάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Με όπλο τους το χιούμορ, είναι έτοιμοι να… ακονίσουν τις πένες τους και να φέρουν έναν νέο αέρα στο θεατρικό αυτό είδος που γέννησε η ράτσα μας.

Και αν κρίνουμε από την παράσταση «Τα κορίτσια με τα μαύρα», πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάτι πολύ καινούργιο, που θα ανανεώσει το είδος, το οποίο τείνει να γίνει μουσειακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...