Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Παράσταση - αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ στο θέατρο Λυκαβηττού

Η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιαφ ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των θεατών για μία και μόνο παράσταση στο θέατρο Λυκαβηττού στις 15 Σεπτεμβρίου. Μετά τις τρεις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο, τώρα ξανά στην Αθήνα, η παράσταση με τίτλο «Εντίθ Πιαφ, Μια ζωή σε ροζ και μαύρο».
Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια «La vie en rose», «L’hymne à l’amour», «Milord» ή «Non, je ne regrette rien»; Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού- και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς η Εντίθ Γκασιόν (Edith Gassion) έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η «Εντίθ»; Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα; Τί της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί;
Édith Piaf Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ, αναπλάθει την ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα. Ο Ζακ Πεσίς -δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής- μας ξαναθυμίζει με έναν ανάλαφρο τρόπο την καριέρα της Πιάφ, κάνοντας σταθμό στις ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της. Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει την διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν. Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Ρουμπιά Ματινιόν υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, και προκαλεί την συμμετοχή του κοινού.
Την επιμέλεια της παραγωγής έχουν οι: Τιερί Μαρτέν, Ζακ Πεσίς και Αλαίν Ντελόν και τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Intershow με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Πληροφορίες: Θέατρο Λυκαβηττού, στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Προπώληση εισιτηρίων: Public (Αθήνα-Πειραιάς), Στοά Πεσματζόγλου (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) ή με πιστωτική κάρτα στο www.ticketservices.gr και στο 210-72.34.567. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-69.80.044. Τιμές εισιτηρίων: 28 ευρώ (Γ’ Ζώνη), 38 ευρώ (Β΄ Ζώνη), 48 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...