Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τόκος από τον Λευτέρη Βογιατζή


Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τους συντελεστές της παράστασης Τόκος. Ο Λευτέρης Βογιατζής, από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες, επιστρέφει στο Ελληνικό Φεστιβάλ ανεβάζοντας το τελευταίο έργο του ανατρεπτικού Δημήτρη Δημητριάδη, με μία δυνατή ομάδα ηθοποιών. Σε έναν τόπο όπου οι γεννήσεις είναι συνεχείς, τα νεογέννητα μωρά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όμως η ευημερία που σηματοδοτούν οι γεννήσεις είναι πλασματική. Τα μωρά, στην αλληγορία αυτή του Δημητριάδη, είναι στην πραγματικότητα προϊόν διαφθοράς και δεν μπορούν να σημάνουν παρά μόνο την εξάπλωση μίας ηθικής σήψης.
Η έννοια της γονιμότητας έχει απασχολήσει και σε άλλα έργα του τον Δημητριάδη. Στον Τόκο ο συγγραφέας αναρωτιέται πάνω στο φαινόμενο της γέννησης, στοχαζόμενος όχι μόνο σε τι κόσμο έρχεται το νεογέννητο, αλλά τι είναι αυτό το νεογέννητο και γιατί πρέπει να έρχεται. Οι ήρωες του έργου υποδέχονται τα μωρά σαν μια λύση στο αδιέξοδό τους, καταλήγοντας τελικά σε ακόμα βαθύτερα αδιέξοδα. Όπως λέει και ο ίδιος ο Δημητριάδης «εκείνο που απομένει είναι η προοπτική ενός αγέννητου ακόμα κόσμου τον οποίο ίσως μόνο το θέατρο είναι, φύσει και θέσει, ικανό να τον υποσχεθεί».
Τιμές εισιτηρίων€ 25
€ 20 (μειωμένο)
€ 15 (φοιτητικό)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 (Δ)
12, 13, 14 και 15 Ιουλίου
Ώρα έναρξης 9:00
νέα ΣΚΗΝΗ – Λευτέρης Βογιατζής
Δημήτρη Δημητριάδη
Τόκος
Σκηνοθεσία Λευτέρης Βογιατζής
Σκηνικά – Κοστούμια Χλόη Ομπολένσκι
Μουσική Δημήτρης Καμαρωτός
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη Στέλιος Ανδρονίκου, Σπύρος Αντωνάκος
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης

Ερμηνεύουν Γιώργος Γάλλος, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Αλεξία Καλτσίκη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Αγγελική Παπαθεμελή, Ρένη Πιττακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...