Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο Γ. Μπέζος τα «βάζει» με τους ψευτοκουλτουριάρηδες της τέχνης

Ο Γιάννης Μπέζος τα βάζει με τους «έντεχνους» και τους «ψευτοπνευματικούς» της τέχνης και μιλά για την αποτυχία, την οικονομική κρίση, την αποχώρηση του από την τηλεόραση αλλά και τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στους νέους που το αξίζουν.

Τον ηθοποιό δεν τον φοβίζει η κρίση μιας και όπως λέει ο ίδιος: «Έχουμε ζήσει μια χούντα. Δεν κινδυνεύουμε από μια κρίση αλλά από την ηττοπάθεια και την υποτέλεια. Μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερα». Όσο για την άποψη του για τους «ψευτοκουλτουριάρηδες» όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, συναδέλφους του; «Το να βγαίνω και να κάνω τον ψευτοαριστερό, τον Φιντέλ Κάστρο και τον αντιεξουσιαστή στην ηλικία μου είναι γελοιότητα».

 Μιλώντας ειρωνικά για όσους είναι ενταγμένοι στην «επίσημη διανόηση» του τόπου, ο Γιάννης Μπέζος λέει χαρακτηριστικά πως τα επίσημα «διαπιστευτήρια» για να ενταχθεί κάποιος σε αυτήν είναι: « Να μην καταλαβαίνουμε τι λέει, και να έχει πάει 2-3 χρόνια φυλακή. Αν  έχει σπάσει δε και καμιά βιτρίνα, τότε η καριέρα είναι σίγουρη».

 Ο Γιάννης Μπέζος που αποφάσισε να αποχωρήσει από την τηλεόραση δηλώνει πως αν και την αγαπά τον έχει κουράσει πολύ: «Αποχωρώ γιατί χόρτασα. Την αγαπώ όμως και είμαι περήφανος που κάνω τηλεόραση. Ξέρετε, στην Ελλάδα αν είσαι ηθοποιός και κάνεις τηλεόραση είναι έγκλημα. Αν είσαι όμως σε μια ποντικότρυπα που έρχονται κάτι πυροβολημένοι να σε δουν είσαι πολύ πνευματικός».

 Όσο για το ποια είναι η άποψη του για τη σημερινή τηλεόραση; «Όταν η τηλεόραση είναι στα δύσκολα πάει προς τα πίσω, στα σίγουρα. Όλα αυτά τα σόου που βλέπουμε , τις 3-4 εκπομπές που χοροπηδάνε σαν κατσίκια όλοι και τραγουδάνε και αναρωτιέσαι «μα καλά τόσο χαρούμενοι είναι όλοι;» αυτή είναι μια πλασματική εικόνα».

 Χαρακτηρίζοντας τις μεσημεριανές εκπομπές «πολύ αστείες» ο Γιάννης Μπέζος παραδέχεται ότι τις παρακολουθεί αλλά για να γελάσει και για να αντλήσει πράγματα για τη δουλειά του μέσα από τις συμπεριφορές ανθρώπων.
Θεωρώντας τους νέους«μονόδρομο»,ο Γιάννης Μπέζος πιστεύει πως έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους και ποντάρει σε αυτούς: « Πρέπει να φέρουμε από το χέρι τους νέους ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν. Να τους δώσουμε χώρο να δημιουργήσουν. Ο καθένας μας έχει ένα θρόνο που έχει κάτσει πάνω και αυτό είναι πολύ άσχημο γιατί δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε εκεί μονίμως».

 Έπειτα από πολυετή και άκρως επιτυχημένη παρουσία στην τηλεόραση ο Γιάννης Μπέζος ετοιμάζεται για την τελευταία του σεζόν στην TVμε τη σειρά του BBC, DocMartin. Άλλωστε όπως λέει ο ίδιος η αποτυχία δεν τον φοβίζει παρά μόνο τον απασχολεί.


Πηγή: «Εικόνες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...