Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Οι «Ιππείς» στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης

Τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη παρουσιάζει η Θεατρική Διαδρομή σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου. Η παράσταση μετά την παρουσίασή της στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ανεβαίνει στις 12 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δ. Κιντής» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Παύλος Χαϊκάλης και Γιώργος Αρμένης.
Οι «Ιππείς» διδάχτηκαν το 424 π. Χ. και ήταν το πρώτο έργο που έφερε την υπογραφή του Αριστοφάνη. Κωμωδία αλληγορική, επίκαιρη όσο ποτέ, θεμελιώνει την άποψη πως όταν σε μια πολιτεία κυριαρχήσει η απάτη, η εξαγορά, η φαυλότητα, η αναξιοκρατία, το ψέμα, η παραπλάνηση μόνο με τα ίδια μέσα μπορεί να πολεμηθεί.
Καυτηριάζει την κακοδιαχείριση και τις ατασθαλίες της εξουσίας, που οδηγούν τη χώρα στην παρακμή, την εξαθλίωση και το μαρασμό και προειδοποιεί τους πολίτες κάθε εποχής για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα θεμέλια της Δημοκρατίας.
Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Αρμένης, Σαμψών Φύτρος, Θύμιος Κούκιος, Γιάννης Κοτσαρίνης. Χορός: Κωνσταντίνος Αρμένης, Γκαγκάς Θωμάς, Δουδωνής Φοίβος, Θεοδωράκης Μανώλης, Δημήτρης Μόσχολς, Σάββας Μπαλτζής Βιατσεσλάβ, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Δημήτρης Παπαδάτος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Αλμπέρτο Φάις.
Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ.Χ. Μύρης, τα σκηνικά –κοστούμια ο Γιάννης Μετζικόφ, τη μουσική η Αντιγόνη Τσολάκη, τη χορογραφία ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τον φωτισμό ο Κώστας Χλίβας. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κώστας Μπάλλας.
Πληροφορίες: «Ιππείς», 12 Ιουλίου, Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής», ώρα έναρξης: 21:00, είσοδος: 15 ευρώ. Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης: 2109940699.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...