Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Διάλεξη του Νίκου Παπανδρέου για τους δυο κορυφαίους έλληνες συνθέτες



Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του University of Missouri στην Ελλάδα παρουσιάζει διάλεξη του Νίκου Παπανδρέου με τίτλο Mikis and Manos:  A Tale of Two Composers.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010 στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)και θα γίνει στα αγγλικά.
Ο συγγραφέας εξετάζει την διαδρομή τη σύγχρονης Ελλάδας όπως διαγράφηκε μέσα από τον «ανταγωνισμό» των δυο κορυφαίων ελλήνων συνθετών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, ανταγωνισμός που ενεργοποίησε και επηρέασε μια ολόκληρη γενιά, και άφησε το αποτύπωμα του στις επόμενες.
Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε το 1956 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Yaleκαι πήρε διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton το 1986. Αφού εργάστηκε για κάποια χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα, αποφάσισε να ασχοληθεί εντατικά με την συγγραφή και το 1994 απέκτησε το πτυχίο Masters of Fine Arts στη δημιουργική γραφή από το πανεπιστήμιο του Vermont. Έχει γράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων στα ελληνικά ενώ στα αγγλικά κυκλοφορούν τα βιβλία του A Crowded Heart, (St. Martin’s/ Picador 1998), που κυκλοφόρησε στην Αγγλία με τον τίτλο: Father Dancing(Penguin, 1996) και Mikis and Manos: A story of two composers (Kerkyra Publishers, 2007). Την ίδια χρονιά προβλήθηκε στους κινηματογράφους η ταινία Πρώτη φορά Νονός της Όλγα Μαλέα με την οποία συνυπέγραψε το σενάριο.
Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...