Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Γερουλάνος: «Είμαι αντίθετος με τις ποινές σε βάρος των εργαζομένων της Λυρικής»

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Καζάκου που έκανε λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος,εξέφρασε την αντίθεση του στην επιβολή ποινών και κυρώσεων από την διοίκηση της ΕΛΣ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και για "ακατανόητη την απόδοση συλλογικής ευθύνης και την επιβολή ποινής αφαίρεσης τεσσάρων ημερομισθίων για συνδικαλιστική δράση".
"Κανένας επιχειρηματίας δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλει ποινές και να αφαιρέσει μεροκάματα εργαζομένων. Αυτό είναι απαράδεκτο καθεστώς που θυμίζει κατοχικές συμπεριφορές και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους στη Λυρική Σκηνή", πρόσθεσε ο κ. Καζάκος.
Από την πλευρά του ο υπουργός πολιτισμού απάντησε:
"Δεν συμφωνούμε με τέτοιου είδους ποινές. Ζητήσαμε από την διοίκηση να τις πάρει πίσω".
Ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη και ορθολογικότερη δημοσιονομική διαχείριση της ΕΛΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ ο προϋπολογισμός της ήταν 17 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται άλλα 4,5 εκατ. ευρώ για τους μισθούς της ορχήστρας, δηλαδή πάνω από 20 εκατ. το κόστος της, έφτασε να ξοδεύει 32 εκατ. το χρόνο.
"Θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία χρειάζεται περικοπή δαπανών, ώστε να καλυφθεί η μαύρη τρύπα πάνω από 10 δισ. ευρώ που χρωστά σε τράπεζες και προμηθευτές".
Για να καταλήξει λέγοντας:
"Η Λυρική Σκηνή μπήκε στο σωστό δρόμο. Συμφωνήσαμε με το υπουργείο Οικονομικών να διατεθούν τα αναγκαία ποσά ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή κάποιων προμηθευτών και να δώσουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη χρονιά. Δεν θέλω κανείς να αισθάνεται ανασφάλεια, πρέπει όμως η Εθνική Λυρική Σκηνή να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει για την εξυγίανση της"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...