Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ελβετία και Πολωνία στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Ναυπλίου

Αφιερωμένο στη μουσική και τους καλλιτέχνες της Ελβετίας και της Πολωνίας είναι το φετινό Φεστιβάλ Ναυπλίου, που από τις 18 Ιουνίου και για δέκα ημέρες, θα γεμίσει με τη μαγεία της μουσικής την πρωτεύουσα της Αργολίδας.

Καλλιτέχνες του κλασικού ρεπερτορίου από όλο τον κόσμο, ανανεώνουν και φέτος το ραντεβού τους, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιάννη Βακαρέλη, που μαζί με τον Δήμο Ναυπλίου, τη διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών Φόρμιγξ και σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Ελβετίας και της Πολωνίας, φέρνουν το Ναύπλιο στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. 

Διακεκριμένοι μουσικοί και ορχήστρες, θα μας ξεναγήσουν στην μουσική της Ελβετίας το Σαββατοκύριακο 18-20 Ιουνίου, ενώ το Σαββατοκύριακο 25-27 Ιουνίου τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, με ένα αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Σοπέν.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με συναυλία του τσελίστα Lionel Cottet σε έργα Μέντελσον, Σοπέν και Ραχμάνινοφ, ενώ το Σάββατο 19 Ιουνίου ακολουθεί η περίφημη ορχήστρα Sinfonietta de Lausanne, στο Παλαμήδι.

Το Σαββατοκύριακο θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιουνίου με την σύμπραξη του Γιάννη Βακαρέλη με το Lausanne String Quartet, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε έργα Χάιντν, Μότσαρτ, Σούμαν. 

Οι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν στο Βουλευτικό, την Τετάρτη 23 μία συναυλία των Διονύση Γραμμένου (κλαρινέτο) και Γιάννη Βακαρέλη (πιάνο) και την Πέμπτη 24 Ιουνίου το ρεσιτάλ των: Δημήτρη Καβράκου και της σοπράνο Κάτιας Πάσχου, με τον Δημήτρη Γιάκα (πιάνο) στο Βουλευτικό.

Η αυλαία θα πέσει στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με δύο συναυλίες του Krzysztof Jablonski (πιάνο), με έργα Σοπέν και Ραχμάνινοφ, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ένα ρεσιτάλ για σόλο πιάνο αποκλειστικά με έργα Σοπέν και το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ την Κυριακή 27 Ιουνίου ακολουθεί η συναυλία του πολυβραβευμένου Apollon Musagete Quartet σε έργα Μπετόβεν, Σοπέν, Σιμανόφσκι. 

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από τρεις εκθέσεις. 

* Την έκθεση του φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά (1858-1946), με τίτλο «Εικόνες της Ελλάδας» με φωτογραφίες- εθνολογικά ντοκουμέντα μια ξεχασμένης Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Alpha Bank και συνδιοργανώνεται από την Alpha Bank, την Πρεσβεία της Ελβετίας, το Ριζάρειο Ίδρυμα και την Apeiron Photos (Ιούνιος -Σεπτέμβριος 2010).

* Δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον Σοπέν, που θα φιλοξενηθούν στο Βουλευτικό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: τη έκθεση «Ο Σοπέν στο Παρίσι. Το εργαστήρι του συνθέτη» που διοργανώνει το Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και αποτελεί καρπό συνεργασίας των Cite de la musique και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, και την έκθεση «2010 Έτος Σοπέν. Φρεντερίκ Σοπέν 1810-1849» που επιμελήθηκε η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Φ.Σοπένστην Βαρσοβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...