Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ο «Φίλος μου ο Λευτεράκης» ξαναζωντανεύει στη σκηνή

Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου μπορεί να διακωμώδησαν τον λεγόμενο Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο στην ταινία τους «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο», όμως εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από τις καλύτερες στιγμές του. Δεν είναι τυχαίο ότι η νέα τους θεατρική παραγωγή «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» που θα παρουσιαστεί για λίγες μόνο παραστάσεις στην Αθήνα, επαναφέρει στο προσκήνιο τη γνωστή ταινία του Αλέκου Σακελλάριου (1963) με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρω Κοντού και Κώστα Βουτσά.
Ο Σακελλάριος αξιοποιώντας τα διδάγματα από την κωμωδία ηθών και τη σατιρική επιθεώρηση γύρισε μια σειρά ταινιών που εξακολουθούν να σκορπίζουν το γέλιο ακόμη και σήμερα.
Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο άπιστος Θεοδωράκης, ο οποίος κατορθώνει να κρύψει τα ερωτικά του παραστρατήματα από τη γυναίκα του Φωφώ, επικαλούμενος ως άλλοθι τον φανταστικό του φίλο Λευτεράκη. Όταν η απατημένη σύζυγος ανακαλύπτει την αλήθεια, αποφασίζει να τρελάνει τον ζωηρό Θεοδωράκη, παρουσιάζοντάς του με σάρκα και οστά τον …Λευτεράκη.
Στη νέα εκδοχή του έργου από το δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου, τη σκυτάλη παίρνει μια νέα γενιά ηθοποιών που έγιναν γνωστοί κυρίως μέσω της τηλεόρασης. Τον Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μαζί με τους Βασιλική Αντρίτσου και Πέτρο Μπουσουλόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδa και θα έχει μια νοσταλγική χροιά, καθώς θα φέρει επί σκηνής, σύμφωνα με τους συντελεστές της: «περασμένες εποχές, όταν οι γυναίκες φορούσαν φουρό, οι άντρες λινά κοστούμια και γραβατούλα και ο έρωτας ήταν ένα παιχνίδι με κρυφές ματιές, μυστικά ραντεβού και πονηρά χαμόγελα».
Ο «φίλος μου ο Λευτεράκης» θα ανέβει την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (21:15), την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (21:15) και στο Πόρτο Ράφτη το Σάββατο 26 Ιουνίου στο Κινηματοθέατρο «Άλεξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...