Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου από 19 έως 25 Ιουλίου

Το πρώτο της κινηματογραφικό Φεστιβάλ ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Πάτμος. Το πρόγραμμα των προβολών ξεκινά στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 25 του ίδιου μήνα και περιλαμβάνει 10 μεγάλου μήκους ταινίες, 9 ντοκιμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε δύο χώρους: στη Νέα Μαρίνα (λιμάνι της Πάτμου στη Σκάλα) και στο Παλαιό Σχολείο στη Χώρα. 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα αφιέρωμα ομιλιών και προβολών στον ποιητή Ρόμπερτ Λαξ, ο οποίος έζησε και πέθανε στην Πάτμο. 

Από τις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας που θα προβληθούν, ξεχωρίζει η «Αrcadia lost» του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, που γυρίστηκε στην Αρκαδία με πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε.

Σύμφωνα με το Βήμα, έχει προγραμματιστεί, επίσης, μια τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο και στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει».

Τέλος, στο πρόγραμμα των προβολών βρίσκονται το βραβευμένο με ξενόγλωσσο Όσκαρ «Μυστικό στα μάτια της» του Αργεντίνου Χουάν Χοσέ Καμπανέλα και το «Τhe other bank» του Γεωργιανού Γιόργκε Οβασβίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...