Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

H καλλιτέχνις Ζωή Νικητάκη στα ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2010

Η Ζωή Νικητάκη σας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2010", στην οποία συμμετέχει. Στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης, θα αφηγηθεί ένα παραμύθι που λέει ότι μέσα μας κυοφορείται ο Σπόρος του Δέντρου της Ζωής και από εμάς εξαρτάται αν θα του επιτρέψουμε να βλαστήσει και να ανθίσει, ή αν θα τον αφήσουμε να μαραθεί και να χαθεί... Ένα παραμύθι που μας λέει πως ενεργοποιώντας τη φλόγα της αγάπης μέσα μας, μπορούν να γίνουν θαύματα...

 ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

      Η Ζωή Νικητάκη είναι φιλόλογος, ζωγράφος, αφηγήτρια παραμυθιών. Ασχολείται με την εικονογράφηση, την αφήγηση παραμυθιών και την εκπόνηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ως φιλόλογος εργάστηκε επί σειρά ετών στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εικονογράφος.
Αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε ενήλικες.
Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, κλπ.
        Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της.
Έχει αφηγηθεί παραμύθια στο Παράφωνο jazz club,στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, στην Κιβωτό του Κόσμου, στον πολυχώρο τέχνης black duck, σε φεστιβάλ για παιδιά στο θέατρο Φούρνος, σε σχολεία, σε γκαλερί στο πλαίσιο εικαστικών εκθέσεων, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σε πολιτιστικούς συλλόγους και δήμους διαφόρων περιοχών της Ελλάδος.
Για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει το αφηγηματικό ταξίδι με τίτλο: "ταξίδι στον κήπο με τα παραμύθια και στης καρδιάς μας την αλήθεια". 
Πρόσφατα πραγματοποίησε μια βραδιά αφήγησης για ενήλικες στη Στοά του Βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ακρίτας. Αφηγήθηκε λαϊκά παραμύθια από διάφορες γωνιές της γης για τη δύναμη της πίστης και της αγάπης. 
Σχετικά με την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, μπορείτε να δείτε πληροφορίες και κάποιο φωτογραφικό υλικό στο site: www.artspot.gr/ARTTRIR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...