Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Danses Concertantes στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στις 2 Ιουλίου



Μια εκλεκτή ομάδα χορευτών του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης υπό τον Μπενζαμέν Μιλπιέ –πρώτο χορευτή και ιδρυτή-χορογράφο της ομάδας Danses Concertantes (2002)– έρχεται για μια βραδιά με έργα ρεπερτορίου που διαμόρφωσαν το ύφος του αμερικανικού κλασικισμού, αληθινά αριστουργήματα της τέχνης του μπαλέτου στον 20ό αιώνα. Ο 31χρονος Μιλπιέ γεφυρώνει αυτή την παράδοση ως πολλά υποσχόμενος χορογράφος. Θα τους δούμε στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στις   2 Ιουλίου με ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Οι εξαιρετικοί σολίστ του μεγαλύτερου υπερατλαντικού  σχήματος μπορεί να ενσαρκώνουν την τεχνική τελειότητα, θα βρεθούν ωστόσο αντιμέτωποι με το στοίχημα της ποιότητας της ερμηνείας έργων όπως ο Απόλλων μουσηγέτης (1927), εμβληματικό έργο του πρώιμου Ζωρζ Μπαλανσίν σε μουσική Ιγκόρ Στραβίνσκι, ή το Suite of Dances του έτερου μείζονος Αμερικανού χορογράφου Τζερόμ Ρόμπινς σε μουσική Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
Ο Μπενζαμέν Μιλπιέ, πρώτος χορευτής στο Μπαλέτο της Νέας Υόρκης από το 2002, ξεκίνησε μαθήματα κλασικού χορού σε ηλικία οκτώ ετών με τη μητέρα του, επίσης χορεύτρια. Το καλοκαίρι του 1992 φοίτησε στο θερινό τμήμα της Σχολής Αμερικανικού Μπαλέτου (SAB, επίσημη σχολή του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης), όπου και επέστρεψε με υποτροφία το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς. Είχε τον πρώτο ρόλο στην παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του Τζερόμ Ρόμπινς 2&3 Part Inventions, το οποίο ανέβασε η SAB την άνοιξη του 1994. Το 1995 έγινε μέλος του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης. Τον Μάιο του 2002 συμμετείχε ως πρώτος χορευτής στην παράσταση New York City Ballet’s Diamond Project: Ten Years of New Choreography. Έχει λάβει τα βραβεία Prix de Lausanne (1994) και Mae L. Wien Award for Outstanding Promise της SAB (1995). Έχει χορογραφήσει δύο έργα, Passages (2001) και Clapping Music (2002), για το Εθνικό Ωδείο της Λυόν. 
Τον Σεπτέμβριο του 2002, το περιοδεύον σύνολο Danses Concertantes, που αποτελείται από χορευτές του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Μιλπιέ Triple Duet στην πρώτη τους εμφάνιση στο θέατρο Sadler’s Wells του Λονδίνου. Το 2003, το έργο Double Aria πρωτοπαρουσιάστηκε στο Bay Street Theatre της Νέας Υόρκης και το 2005 το έργο Circular Motion στο Florence Gould Hall. Το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης παρουσίασε το έργο Double Aria το 2005.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
€50 (Διακεκριμένη),
€40 (Α'),
€30 (Β'),
€20 (Γ'),
€15 (Άνω Διάζωμα)
€10 (Φοιτητικά, ΑΜΕΑ)

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...