Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Τα 4 Μαύρα Κουστούμια

Τα 4 Μαύρα Κουστούμια είναι μια μαύρη κωμωδία με… λευκό πουκάμισο. Μετά το No Budget Story, Τα Φτηνά Τσιγάρα και την Καρδιά του Κτήνους, ο Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει με μια ταινία που αρχίζει ως μαύρη κωμωδία, συνεχίζεται ως σουρεαλιστικό road movie και καταλήγει σ’ ένα ταξίδι μύησης των ηρώων, που ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον και, στο τέλος , τον ίδιο τους τον εαυτό. Ένας ύμνος στη ζωή, με οδηγό και καπετάνιο το νεκρό.

Τέσσερις αποτυχημένοι νεκροθάφτες πάνε για την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν ζωή, φεύγοντας από το επάγγελμα όπου πήγανε, προσωρινά, βέβαια, και έμειναν για πάντα. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής την τελευταία επιθυμία αποθανόντα πλούσιου Έλληνα της αλλοδαπής, που θέλει να τον πάνε από την Αθήνα στο χωριό του με τα πόδια.
     
Όταν στην πορεία διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά της αμοιβής που τους έταξαν, απαγάγουν το πτώμα, το οποίο και τους μένει, αφού τελικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υπόθεση. Όσο για τον νεκρό, έχει ακόμα κάποια κρυφά χαρτιά στις τσέπες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...