Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κόντρα των κληρονόμων του Λευτέρη Βογιατζή για το αρχείο του σκηνοθέτη

Δεν συμφωνούν με την απόφαση της συντρόφου του Ειρήνης Λεβίδη να δωρίσει το αρχείο του στην Εθνική Βιβλιοθήκη τα ανίψια του σκηνοθέτη


Η απόφαση της Ειρήνης Λεβίδη, συντρόφου του σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή, να δωρίσει το πολύτιμο αρχείο του εκλιπόντος στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προκάλεσε την αντίδραση των ανιψιών του σκηνοθέτη.

Ο Βογιατζής, σπουδαίος καλλιτέχνης και χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν θα επιθυμούσε σε καμία περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη, λένε φίλοι του σκηνοθέτη που ηττήθηκε από τον καρκίνο πριν λίγους μήνες.

Το γεγονός ότι ο Λευτέρης Βογιατζής δεν άφησε κάποια διαθήκη έχει φέρει σε αντιπαράθεση την σύντροφό του με τα ανίψια του, με τα οποία λέγεται ότι είχε τυπικές σχέσεις.
Επικαλουμένοι τους δεσμούς αίματος με τον σκηνοθέτη, ο Παναγιώτης Λόταρ Βογιατζής και η Μαρία Ιζαμπέλα Czak (μέσω του δικηγόρου τους Ε.Χ. Σακκά) δηλώνουν οτι «ουδείς δικαιούται να ομιλεί ή να προβαίνει σε πράξεις και δηλώσεις περί της διαχειρίσεως και εκμεταλλεύσεως της κληρονομιαίας περιουσίας του εκλιπόντος, που ήδη αποτελεί πνευματική και υλική περιουσία των ανωτέρω δύο κληρονόμων του».

Το τι θα γίνει άραγε με το πολύτιμο αρχείο αυτό που όντως θα ήταν μια εξαιρετική πρόσθεση στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και θα βοηθούσε όλους τους λάτρεις του θεάτρου, τους φοιτητές θεατρολογίας και τους ηθοποιούς της χώρας είναι πλέον άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...