Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσκεψη υπουργών για τα θέατρα που απειλούνται με λουκέτο

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης για τα 34 αθηναϊκά θέατρα που απειλούνται με λουκέτο.


Λύση στο θέμα της αδειοδότησης των 34 θεάτρων που βρέθηκαν να μη διαθέτουν άδεια λειτουργίας, αναζητούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος σε κοινή σύσκεψη που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, με τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εκπροσώπους των θεάτρων.

Τα 34 θέατρα είχαν βρεθεί, από την περασμένη άνοιξη, να μη διαθέτουν άδεια λειτουργίας και τότε ο δήμος Αθηναίων είχε στείλει ειδοποιητήρια για επικείμενο κλείσιμο.

Το κλιμάκιο ελεγκτών του δήμου είχε διαπιστώσει προβλήματα σε αρκετά θέατρα και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι θεατρικοί επιχειρηματίες, από τη πλευρά τους, υποστήριξαν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων βασίζεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του '30, ο οποίος δεν προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα. Ορισμένοι, μάλιστα, δηλώνουν ότι προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους, προκειμένου να αποφύγουν το λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...