Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σφραγίστηκε το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός»

Τη Δευτέρα αστυνομικές δυνάμεις σφράγισαν το θέατρο «Εμπρός», του οποίου η κυριότητα όπως ανακοινώθηκε έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. 


Το Νοέμβρη του 2011 το «Εμπρός», που παρέμενε κλειστό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011 με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών.

«Σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10πμ, υπάλληλοι του ΤΑΙΠΕΔ με συνοδεία αστυνομικών, σφράγισαν το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός. Στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ δεν αναφέρεται το Θέατρο σαν χώρος προς εκποίηση. Γιατί το ΤΑΙΠΕΔ διαλέγει αυτήν τη στιγμή να σφραγίσει τον μοναδικό ελεύθερο πολιτιστικό χώρο που υπάρχει σ΄αυτήν την ¨δύσκολη¨περιοχή του κέντρου;». σημειώνεται στη σελίδα του Facebook του «Θεάτρου Εμπρός». Την Τρίτη  17 Σεπτ. 7 μ.μ. στην πλ. Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέλευση.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το δημόσιο ακίνητο, το οποίο έχει περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ, είχε καταληφθεί από την «Θεατρική Κίνηση Μαβίλη» και χρησιμοποιείτο χωρίς την άδεια της ΕΤΑΔ που είναι ο διαχειριστής του ακινήτου, και το σημαντικότερο, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και πυρόσβεσης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όσους  πολίτες επισκέπτονταν το ακίνητο.

«Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση του ακίνητου μέσα από νόμιμες διαδικασίες που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλουν στην ανάδειξη της ιστορικής του  αξίας καθώς και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...