Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ηρώδειο: «Carmen» και «Bolero»

Το Ηρώδειο συνεχίζει να αποτελεί την καρδιά των εκδηλώσεων και αυτήν την εβδοµάδα.


Με «Carmen» και «Bolero», λοιπόν, συνεχίζονται αύριο, Κυριακή, οι εκδηλώσεις του και µε ένα όνοµα να ξεχωρίζει: αυτό του σκηνοθέτη Carlos Saura, που µας έχει χαρίσει ιδιαίτερες στιγµές κινηµατογραφικής πανδαισίας. Εδώ σκηνοθετεί την «Carmen» του Μπιζέ και το «Bolero» του Ραβέλ, µε χορογραφίες του επίσης σηµαντικού Antonio Gades, που υπήρξε πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας και που, µέσα από τη διαδροµή του, έχει δώσει σηµαντικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με την άποψη του Αntonio Gades η Carmen δεν υπήρξε στη ζωή της ούτε σατανική γυναίκα, ούτε δολοφόνος των ανδρών, αλλά μια τίμια, ειλικρινής και ελεύθερη γυναίκα, η οποία όταν αγαπούσε το έλεγε και όταν έπαυε να αγαπά επίσης το ομολογούσε με θάρρος και παρρησία. Γι’ αυτό και συνεργάσθηκε με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Carlos Saura στην παράσταση αυτή αποκαθιστώντας την προσωπικότητα της ηρωίδας.

Το τρίτο όνοµα της διπλής αυτής παράστασης είναι ο σολίστ του Μπαλέτου, Sergio Bernal, που γεννήθηκε το 1990 και ξεκίνησε τα µαθήµατα ισπανικού χορού και φλαµέγκο στην ηλικία των 4 ετών.

Στην παράσταση συµµετέχουν τέσσερις χορευτές σολίστ, 25 χορευτές, 5 τραγουδιστές και 2 µουσικοί-κιθαριστές.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...