Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ Τρεις σωματοφύλακες τον Οκτώβρη από το ΚΘΒΕ


Oι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-14 βρίσκονται σε εντατικό ρυθμό προβών. 

Ήδη ο Γιάννης Βούρος σκηνοθετεί τους Τρεις σωματοφύλακες που έχει γράψει ο Δουμάς Αλέξανδρος

Η Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο, 06/10/2013

Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι φιλοδοξώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Εκεί γίνεται φίλος με τους τρεις σωματοφύλακες Άθω, Πόρθο και Άραμι, κι όλοι μαζί μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες, που ξεκινούν από τις συμπλοκές τους με τους φρουρούς του δολοπλόκου καρδινάλιου και φτάνουν μέχρι την εμπλοκή τους στην ερωτική ιστορία της βασίλισσας με τον δούκα του Μπάκιγχαμ. Απ’ τα ταξίδια στο Λονδίνο για τις υποθέσεις της βασίλισσας, μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ με τον στρατό του βασιλιά, οι τέσσερις φίλοι παραμένουν αχώριστοι, κάνοντας σύνθημά τους το «Ένας για όλους και όλοι για έναν». Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Αλεξάνδρου Δουμά (πατέρα) για το παιδικό και νεανικό κοινό απλοποιεί την πλοκή του πρωτοτύπου, διατηρώντας τη ζωντάνια των διαλόγων του συγγραφέα. Η προσθήκη τραγουδιών υπογραμμίζει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, ενώ το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες στο σχολείο τους και στη γειτονιά τους.

Συγγραφέας: Δουμάς, Αλέξανδρος
Διασκευή: Γεωργοπούλου, Ξένια
Σκηνοθεσία: Βούρος, Γιάννης
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Βασιλικό Θέατρο (06/10/2013 - 13/04/2014)
Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Δουμά, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες, σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...