Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έλληνας σκηνογράφος στην Παγκόσμια Έκθεση Σκηνογραφίας

Τα σκηνικά του Νίκου Καλαΐτζίδη  για την παράσταση «Φόβος» της Βαρβάρας Δουμανίδου ξεχώρισαν ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου!


Μέχρι το Κάρντιφ της Ουαλίας θα ταξιδέψει ο Νίκος Καλαϊτζίδης, ο Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος που συμμετέχει για δεύτερη φορά στην Παγκόσμια Έκθεση Σκηνογραφίας που θα διεξαχθεί από τις 8 έως 13 Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή του καλλιτέχνη στο διαγωνιστικό μέρος του World Stage Design 2013 αφορά τις κατηγορίες «Σκηνικά», «Κουστούμια» και «Φωτισμοί» για το θεατρικό έργο «Φόβος» που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη από το «Θέατρο του Άλλοτε» για δύο συνεχόμενες θεατρικές περιόδους (2011–2013).

Η δουλειά του Νίκου Καλαϊτζίδη ξεχώρισε ανάμεσα στις εκατό καλύτερες του κόσμου μετά από επιλογή που έγινε από διεθνή επιτροπή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Αξίζει  να σημειωθεί ότι τα σκηνικά του Έλληνα δημιουργού- τα οποία ήταν χαμηλού budget – διαγωνίζονται  με σκηνικά που κόστισαν χιλιάδες ευρώ ενώ τα έξοδα της συμμετοχής του, καλύπτονται από τον ίδιο και το «Θέατρο του Άλλοτε».

Η World Stage Design οργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί μία γιορτή για τους σχεδιαστές από τους χώρους του θεάτρου, της όπερας και του χορού, με συμμετοχές μεγάλων θεατρικών παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...