Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παράσταση - αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου με την Μυρτώ Αλικάκη

Πρεμιέρα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα από 7 Οκτωβρίου

Ο λόγος της Κατερίνας Γώγου, ο πόνος, η αγωνία και οι κραυγές της ποίησής της, ζωντανεύουν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στην αγαπημένη ποιήτρια και ηθοποιό.

Η Μυρτώ Αλικάκη θα ερμηνεύσει αυτοβιογραφικά αποσπάσματα από κείμενα της Κατερίνας και η Νάνα Μπινοπούλου με τον Κώστα Χαριτάτο θα ερμηνεύσουν τα μελοποιημένα ποιήματά της από την πολυσυλλεκτική παραγωγή «Πάνω κάτω η Πατησίων» (τα ποιήματα έχουν μελοποιήσει οι: Κώστας Αθυρίδης, Βάσω Αλλαγιάννη, Τάκης Γραμμένος, Άρης Ζαρακάς, Παντελής Θεοχαρίδης, Νίκος Καλλίτσης, Πάνος Κατσιμίχας, Ηλίας Λιούγκος, Εύα Λουκάτου, Magic De Spell, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Γιώργος Μάρτος, Ματ σε δύο υφέσεις, Τάσος Ρωσσόπουλος, Μάκης Σεβίλογλου, Μάριος Στρόφαλης, Κώστας Χαριτάτος).

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage», κάνοντας πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο της Κατερίνας Γώγου (3/10/1993), και στη συνέχεια κάθε Δευτέρα ξεκινώντας από τις 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια σκηνοθετημένη παράσταση, όπου οι θεατροποιημένοι μονόλογοι θα εναλλάσσονται στη σκηνή με τα τραγούδια και προβολές οπτικού και οπτικοακουστικού υλικού (από slideshow γνωστού και ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, αποσπάσματα από παλιές και νεώτερες ταινίες στις οποίες συμμετείχε και super8 film από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Κορδέλλα, τραβηγμένο από τον ίδιο στο σπίτι της Κατερίνας).

Στον χώρο θα διατίθενται βιβλία και cd που αφορούν στην ποιήτρια. Τη σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου και τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Κορδέλλας (σύντροφος της Κατερίνας Γώγου και παραγωγός του cd: “Πάνω κάτω η Πατησίων”).

Ρυθμός Stage
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου - Κάθε Δευτέρα από 7 Οκτωβρίου
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
www.rythmos-stage.gr
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...