Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Λιλιπούπολη ξανά στο Ηρώδειο, 37 χρόνια μετά

Ένα μαγικό ταξίδι, στην παραμυθένια πόλη της φανταστικής Λιλιπούπολης, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι, με την παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», στο Ηρώδειο, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για μία παράσταση εμπνευσμένη από τη θρυλική σειρά εκπομπών τού Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», ενός σύγχρονου ελληνικού παραμυθιού, που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ως το 1980, είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά.

Η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούλη» διοργανώνεται από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και, εκτός από την πολιτιστική της διάσταση, υπηρετεί και έναν μεγάλο σκοπό: την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες τα Αρσάκεια σχολεία έχουν ξεκινήσει μία κίνηση με το Ταμείο Υποτροφιών, για να μπορέσουμε να βρούμε χρήματα να βοηθήσουμε με μορφή υποτροφιών και όχι ελεημοσύνης, οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα σχολεία και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι σπάνιοι και εύστοχοι, γεμάτοι χρώματα στίχοι τής Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί τού Δημήτρη Μαραγκόπουλου, τού Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και τού Νίκου Χριστοδούλου θα ταξιδέψουν το κοινό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια, που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια με ενθουσιασμό, πάθος, χιούμορ και σεβασμό στο παιδί.

Ενός παραμυθιού που κρύβει άπειρες εκπλήξεις και δυνάμεις και ξεπερνάει κάθε έννοια τού συμβατικού διαχρονικού, ανοίγοντας κάθε φορά καινούργιους ορίζοντες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και επί τόσα χρόνια εξακολουθούν να διασκεδάζουν, να συγκινούνται και να ξεσηκώνονται με τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών όπως το «Χοντρό Μπιζέλι», η «Ρόζα Ροζαλια», το «Μουσείο» και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια της Λιλιπούπολης.

Το ταξίδι στη Λιλιπούπολη θα είναι γεμάτο ρυθμό και μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία και ανατροπές και με καταπληκτικούς «οδηγούς»:τη σπουδαία ερμηνεύτρια 'Αλκηστη Πρωτοψάλτη, τον έξοχο σολίστ Βασίλη Αγροκώστα με τη νεανική του ζωντάνια, τους Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδώντου Ιονίου Πανεπιστημίου με τη φωνητική διδασκαλία της Ρόζας Πουλημένου και υπό τη δημιουργική μπαγκέτα τού Στάθη Σούλη, τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Χριστίνας Βαρσάμη.

«Νιώθω πολύ συγκινημένη, που στη ζωή αυτής της 37χρονης ιστορίας, που λέγεται «Εδώ Λιλιπούπολη» είμαι ένας μικρός κρίκος, με υπέροχα τραγούδια που στέλνουν διαχρονικά μηνύματα και τη βεβαιότητα ότι σε αυτή τη χώρα, πίσω από το γκρίζο, υπάρχουν χρώματα και προοπτικές. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να πω όχι σε αυτή την πρόταση που έχει σχέση με την παιδεία, καθώς πιστεύω ότι σε αυτές τις γκρίζες μέρες που διανύουμε, η επίθεση με πολιτισμό είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης», ανέφερε χαρακτηριστικά η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση τής μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», που δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό, έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη.

Η παράσταση τού Ηρωδείου, είναι η συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εμπλουτισμένη με πολλές μικρές εκπλήξεις που εναρμονίζονται με τον μαγικό χώρο τού Ωδείου.

Το «ταξίδι στη Λιλιπούπολη», που ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd από την εταιρεία Heaven.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...