Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε το έργο σας να ανεβαίνει… στο Κρατικό Θέατρο!

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Διαγωνισμών Συγγραφής Θεατρικού Έργου


Το ΚΘΒΕ, θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας και στην ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων, προκηρύσσει δύο διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων:
Διαγωνισμό για τη συγγραφή της θεατρικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Ηλία Βενέζη «Αιολική γη».
Διαγωνισμό για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου, με θέμα την ανεξιχνίαστη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζωρτζ Πολκ, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το 1947.

ΌΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Δεκτά θα γίνονται μόνον ανέκδοτα θεατρικά κείμενα, που δεν έχουν παρουσιαστεί από σκηνής και δεν έχουν γνωστοποιηθεί στο κοινό με οποιονδήποτε τρόπο. Τα υποβαλλόμενα κείμενα πρέπει να παραμείνουν ανέκδοτα, μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών. Σε αντίθετη περίπτωση, ο συγγραφέας παύει να θεωρείται υποψήφιος.
2. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα σε τρία (3) αντίτυπα, στο γραφείο Παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. (κτίριο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 8ος όροφος) ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Εθνικής Αμύνης 2,
54621 Θεσσαλονίκη
με την ένδειξη: Για τον διαγωνισμό θεατρικού έργου

3. Τα έργα θα πρέπει να φέρουν ψευδώνυμο και να συνοδεύονται από κλειστό φάκελο, στον οποίο θα εσωκλείονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας του συγγραφέα. Στην εξωτερική όψη του φακέλου, όπως και στην πρώτη σελίδα κάθε αντιτύπου, θα πρέπει να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το θέμα (Αιολική Γη ή Υπόθεση Πολκ) καθώς και το ψευδώνυμο του συγγραφέα.
4. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν έως και τις 28.2.2014, ενώ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεσμεύεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών έως τις 15.6.2014.
5. Τα έργα θα αξιολογηθούν από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ορισθούν από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Η Επιτροπή δεν υποχρεούται να δημοσιεύσει κείμενο αξιολόγησης για κάθε υποβληθέν έργο, ενώ οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα την κρίση της Επιτροπής.
6. Για κάθε έναν από τους δύο προκηρυσσόμενους διαγωνισμούς, η Επιτροπή θα επιλέξει ένα κείμενο, το οποίο θα παρουσιαστεί σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κατά την επόμενη θεατρική περίοδο 2014-2015.

7. Η Επιτροπή μπορεί, κατά την κρίση της, να μην επιλέξει κανένα κείμενο, ως άξιο παρουσίασης ή να απονείμει έπαινο, χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση θεατρικής παρουσίασης του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δραματολογίου του Κ.Θ.Β.Ε., τηλ. 2315200023 (κ. Κοντογιάννη)
E-mail: a.kondoyanni@ntng.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...